04-12-10

6 maanden!!

Al een poosje geleden dat hier nog iets gepost werd, maar dat lag vooral aan tijdgebrek! Combinatie van zorgen voor ons knulletje, huishouden, verbouwingswerken en uit werken gaan, beginnen zwaar door te wegen en dan is o.m. het resultaat dat dit blogje even verwaarloosd werd.
Hoog tijd dus voor een update. En vandaag is alvast een heuglijke dag: Seppe is exact een half jaar oud! Het aloude cliché kan ik ook hier bovenhalen: wat vliegt de tijd toch snel en wat worden ze snel groot :-)

Op deze heuglijke dag is ons heldje wel een beetje ziek. Hij heeft een venijnige hoest (eigenlijk al wéééééken aan een stuk, maar nu is het weer wat erger) en ook weer serieus last van kortademigheid. Maar nog geen koorts en hij eet nog goed, dus voorlopig nog geen sprake van RSV, waar heel wat baby'tjes momenteel mee te maken hebben. Maar 'k moet hem van de dokter dus wel goed in 't oog houden en regelmatig zijn temperatuur nemen.

Qua ontwikkeling doet ie het goed voor de rest. Een kleine twee weken geleden werd ie gemeten en gewogen bij de dokter, en we kwamen uit op 7,6 kg en 64 cm! Volgende woensdag gaat ie weer eens naar K&G en krijgen we nieuwe cijferkes te zien...

Rollen kan ie nu ook volledig zelfstandig, alleen heeft ie er niet altijd zin in. Een klein porretje ter aanmoediging helpt wel en hops...dan is ie weg, van rug naar buik. En dan zo grappig verbaasd kijken van "huh, hoe kan dat nou?", hihi.

Rechtopzitten zonder hulp begint ook te lukken. Hij kan natuurlijk nog niet zelf van lig naar zithouding, maar als hij eenmaal zit, kan hij nu zo'n minuutje zelf blijven zitten (zij het met nog wat licht gewiebel).

En wriemelen en kruipen op mama's of papa's buik lukt ook heel goed.

Al die verbeterde motoriek heeft zo wel tot gevolg dat pampers verversen stilletjesaan een heel avontuur begint te worden. Die benen gaan de lucht in, hij draait zich half om, pakt zelf mee zijn pamper vast, wiebelt heen en weer...Geen evidentie om dan op 't gemakske een pamper te verversen, héhé.

Maar kruipen hoeft ons ventje nog niet te snel beginnen doen hoor. Denk dat er dan helemaal geen houden meer aan gaat zijn en dat we dus constant heel het huis gaan moeten rondcrossen om hem bij te houden, hihi.

Op naar het volgende half jaar dus!

DSC06098.JPG

De commentaren zijn gesloten.