03-09-10

3 maanden!

Morgen is het weer Seppe's vermaandag! Hij wordt 3 maanden! Wat vliegt de tijd. En groot dat dat manneke aan het worden is. We waren nog maar net naar maatje 56 overgeschakeld en ook die dingen kunnen alweer de zak in wegens te klein. We zijn nu toe aan de maatjes 62. Jawadde. Eergisteren hebben we hem zelf nog eens proberen meten en de lintmeter kwam vlotjes aan de 60 cm. Volgende woensdag is 't weer officiële meet- en weegdag, ben benieuwd!

En ook op etensvlak en slaapvlak doet hij het uitstekend. Vorige week maakte hij weer een "wisselmomentje" door. Net op de dag dat zijn oma voor het eerst op hem zou passen, omdat wij in ons huis gingen starten. Had ik een A4'tje volgeschreven met o.m. de voedingstijden (die hij al drie weken lang stipt naleefde)...net dan besluit ie dus te wisselen, de deugniet. Op de uren dat hij normaal at, was ie niet wakker te krijgen en op heel andere uren besloot ie lekker te krijsen voor eten. Maar een leuke bijkomstigheid was wel dat ie zomaar ineens van 5 naar 4 flesjes overschakelden. De laatste voeding was die dag rond 21u30 (ipv 23u), daarna hem in zijn bedje gelegd en meneer sliep evengoed door tot 7u de volgende morgen. Nu is dat laatste flesje nog een uurtje vervroegd en slaapt hij dus nog door tot 7u à 7u30. Wat een zaligheid zeg!

En verder merken we nog wel wat andere evoluties:

- handjes zijn lekker! Hij sabbelt er constant op, met wat roodheid op z'n handjes tot gevolg, maar gelukkig bestaan daar crèmekes voor

- emoties zijn er om te uiten! Een huilbuitje is zeldzaam, maar als ie huilt is het nu wel met méér overtuigingskracht dan in het begin. Tot een hees huilstemmetje toe, echt aandoenlijk om te horen...Maar evengoed lacht ie nu ook meer en meer uitbundig en begint ie te oefenen met zijn stemmetje...hoge kirretjes en grrrrr-geluidjes. Zo schattig!

- rechtopzitten is leuk! Vooral als het naast papa in de zetel is :-)

- luisteren naar mama die uit "Pluk en de Petteflet" voorleest vlak voor het slapengaan, is een goed middeltje om daarna zachtjes naar dromenland te vertrekken....

Sinds een drietal weken lees ik dus voor. Eerst een boekje met korte verhaaltjes en sinds vorige week ben ik in Pluk begonnen. Hij geniet er dus volop van, ook al verstaat ie er waarschijnlijk geen sikkepikt van. Hij ligt me dan nieuwsgierig aan te kijken, ligt constant te lachen en te giechelen (zeker als ik met gekke stemmetjes voorlees) en na een paar minuten beginnen die oogjes dan toch dicht te vallen. Soms vecht ie wat tegen de slaap, maar het resultaat is toch wel steeds een knulletje dat daarna tevreden in 't slaap valt. Nooit gedacht dat ik zelf zo zou genieten van dat voorlezen :-)

Conclusie: all is well!

Mama en papa daarentegen zijn een beetje overstressed van het verhuis-gedoe. Volop aan het werk in 't nieuwe stekje en ondertussen een huishouden proberen recht te houden... Nog twee weken en dan zitten we op één adres, nl. het nieuwe :-) En dan zal er nog immens veel te doen zijn, maar kunnen we het tempo wel een beetje temperen :-)

seppe stronger.jpg

22:12 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Zo'n schoon venteke! (of had ik dat al eens gezegd? :-))
Wacht maar tot hij NOG meer gaat reageren, je zal nog meer smelten. Super toch!

Gepost door: Sandy | 03-09-10

De commentaren zijn gesloten.