18-08-10

hoog tijd voor een update!

Alweer een dikke week voorbij sinds het vorige berichtje, dringend tijd voor een update dus! Het weinige schrijven heeft vooral te maken met de nakende drukte van onze verhuis naar ons nieuwe stekje. Vorige week aannemer over de vloer ivm de verwarming, deze week een andere ivm de electriciteit. Ondertussen hier inpakken, nog wat dingen regelen, de nieuwe eigenaars hier willen dan ook al eens langskomen om e.e.a. op te meten, en zo vliegen de dagen voorbij natuurlijk. Vanaf volgende week donderdag kunnen we effectief aan de slag en zal de tijd nog meer vliegen...Half september verhuizen we, en we gaan quasi alles laten verhuizen met een verhuisfirma. Dure, maar korte pijn dus. Veel meubels gaan naar het kringloopatelier, een aantal zaken vliegen naar 't containerpark, dus qua meubilair valt het mee (we zetten ons grotendeels in het nieuw op dat vlak), maar er staan gigantisch veel dozen volgeladen met strips en boeken en gezien ik nog geen zware dingen mag heffen (owv keizersnede, maar heb ook een chronisch ontstoken schouder) en hubbie ook met knieproblemen zit, leek ons een verhuisfirma de verstandigste oplossing...

Maar genoeg over de verhuisperikelen. Deze blog gaat over ons superheldje hé. Vorige week maandag (oeps, moest dit dus al veel eerder gepost hebben) was het weer Kind&Gezin-tijd. Ik was razendbenieuwd naar zijn gewicht en lengte, omdat hij echt wel een fors brokje geworden is, niet meer zo'n plat boeleke zoals in het begin. Zijn lengte meten lukte niet zo supergoed, want hij wriemelde constant. Als resultaat kregen we 56,5 cm, maar 't kon ook wel 57 cm zijn zene. Maar officieel dus 56,5 cm, dus weer 4 cm erbij tegenover begin juli. Zijn gewicht was spectaculair gestegen, dik 900 gr erbij sedert 20 juli, jawadde!! Geen wonder dat ie zo begint door te wegen :-) In totaal woog ie nu 4,940 kg. Op de groeicurves zit ie nu ineens op P25 (hij kwam van P3), zowel qua lengte als qua gewicht (dus alles mooi in verhouding). Wat hoofdomtrek betreft, zit ie zelfs een beetje voor.

En na het meten en wegen, was het spuitjestijd...de eerste inentingenronde! Vond ie niet leuk. Ze poten dan ook twee spuiten in zijn bovenbeentjes en dat deed pijn! Brullen dat ie deed, zo zielig. Gelukkig waren de troostende armen van mama er en na een paar minuutjes was ie weer gekalmeerd. Verder heeft ie niks last gehad van de inentingen, geen koorts of zo. Hij was wel heel slaperig erna, wat ook niet zo erg is natuurlijk.

Verder kregen we groen licht om van voeding te veranderen. Tot dan kreeg ie Nan Pro H.A. van Nestlé, een hypo-allergene voeding. Op zich niks mis mee, maar het is een vrij plakkerig goedje, ellendig om te maken (probeer maar eens een schepje poeder in heet water te kappen -> dat blijft dus aan het scheplepeltje plakken) en Seppe krijgt er een vieze stinkende spinaziegroene kakabroek van. En het is duur! Ik wou dus graag naar Nutrilon (van Nutricia) overschakelen, want: goedkoper,vrij te krijgen in 't Kruidvat (en nog een pak goedkoper in Nederland in 't Kruidvat), makkelijker te maken (poeder in koud water kappen en dan pas opwarmen) en minder plakkeriger. En ook geen spinaziegroene stinkende kaka blijkt ondertussen :-)
Dus we mochten het gerust eens proberen van de kinderarts en er rekening mee houden dat het mogelijk een weekje duurt eer ie er aan gewoon zou zijn. Awel...dat viel dus goed mee. Al vanaf het eerste flesje (op woensdag) zoop ie het flesje leeg, hij vond het precies wel lekker. En oké, hij had een beetje last van krampjes, maar dat had ie ook met de Nan en ondertussen hadden we ook al de link gelegd dat gulzig eten = krampjes achteraf. Nu een week later is er van krampjes overigens zo goed als geen sprake meer (of hij moet héél gulzig gegeten hebben) en hebben we de hoeveelheid per flesje al moeten verhogen, zo lekker vindt ie het :-)

Vorige week ook nog een dagje naar zee geweest, waar zijn meter op vakantie was. De zeelucht deed hem blijkbaar goed, want hij heeft quasi de hele dag geslapen. 's Middags mee de broodjeszaak binnen en 's avonds mee op mosselrestaurant...allemaal geen probleem met onze Seppe. Hij is lekker rustig, soms wakker maar dan kijkt ie nieuwsgierig mee rond. Hopelijk blijft dat zo ;-)

De komende weken worden dus druk, ook voor onze held. Zijn meter (mijn schoonmama) gaat wat op hem letten terwijl wij in 't huis aan 't werken zijn, maar dat zal ook niet altijd lukken natuurlijk. En dan gaat ie mee naar daar, we voorzien een reisbedje waar ie dan in kan slapen. Nu is ie gelukkig nog op een leeftijd dat ie een groot deel van de dag slaapt (ook niet altijd natuurlijk), met een kruipertje in huis had die verhuis wel wat lastiger geweest denk ik....

Fotootje: Seppe leest zijn eerste boekje :-)

donaldduck lezen.jpg

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.