22-07-10

BV-perikelen deel 3 en curieuzeneuzepietje

Schreef ik eergisteren nog dat we nu op 4 flesvoedingen zaten en 2 keer moedermelk...gisteren was dat berichtje op dat vlak alweer achterhaald. Want woensdagmorgen weigerden de twee noeste medewerkers van de melkfabriek alle dienst. Niks zat er nog in! Dus onze held 's morgens direct getrakteerd op een fleske kunstvoeding.

Tegen de middag toch eens de kolf erop gezet en er kwam een handvol waterige melk uit, maar meer dus niet.

Gedaan ermee dus, met de borstvoeding. Een beetje vroeger dan gepland. Maar Seppe heeft nu toch bijna 7 weken moedermelk gekregen, da's 6 weken langer dan ik ooit had durven hopen, gelet op de problemen in het begin.

Nu voel ik af en toe nog een beetje druk in m'n borsten en dat kolf ik dan nog wat af. In het flesje zit nu 70 ml, bijeengesprokkeld sedert gisterenmiddag dus. Gene vette. En 't is dus zeer waterige melk, hoe gek toch. Het menselijk lichaam zit toch wel straf ineen eigenlijk.

Seppe ondervindt er in ieder geval geen last van. Na elk flesje is ie een viertal uur zoet. Niet dat hij altijd slaapt, daarvoor is onze held veel te nieuwsgierig naar de dingen des levens. Hem overdag in zijn bedje leggen...soms lukt het, maar meestal blijft ie een uur lang jengelen tot ie besluit van me met zachte dwang (lees: huilbuitje) te verplichten hem toch weer in zijn relaxke beneden te leggen, vanwaar hij veel meer kan zien. Overdag slapen is dus ook niet altijd zijn ding. Af en toe heeft ie een slaapdagje, maar vandaag is duidelijk niet zo'n dag. De TV vond ie vanmorgen toch wel het meest fascinerende object op aarde, al die bewegende beelden en flikkerende lichtjes....En zo is ie al bijna de hele dag in de weer met alles te bekijken. Af en toe vallen zijn oogjes dan wel eens dicht, maar niet voor lang.

Maar 's nachts is het echt een slaperke geworden. Al drie nachten achtereen worden we verwend...8 uur lang is ie stil. De voorbije 2 ochtenden was ik zelfs ruim voor hem wakker en maakte ik hem tegen half 8 zachtjes wakker om te eten (ik zou hem langer kunnen laten slapen, maar dan halen we de rest van zijn voedingsschema ook weer overhoop en nu valt dat net zo goed...). De fles krijgt ie trouwens zonder problemen op, dus honger heeft ie best wel. Maar hij slaapt 's nachts dus blijkbaar ook wel graag en als hij van die wakkere dagen heeft, is hij 's nachts eens zo moe natuurlijk. Benieuwd hoe lang we zo gaan verwend worden :-)

Seppe slaapt 's nachts trouwens nog steeds in de draagwieg naast ons bed, maar stilletjesaan zullen we de stap wel eens moeten zetten om hem dan ook in zijn eigen bed te laten slapen. Maar moet me daar toch nog mentaal wat op voorbereiden. En hij is zo'n wroeterke, dat ik wat schrik heb dat ie tijdens de nacht alle kanten van dat bed gaat opzoeken (want dat doet ie overdag in dat bed dus ook). Hem instoppen onder een laken helpt dus niet, hoe strak het ook gespannen wordt, hij wringt zichzelf los. 't Is een echt avonturierke aan 't worden :-)

 

seppestout.jpg

 

 

 

13:24 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.