20-07-10

wat broeit daar?

En we zijn weer een weekje verder, tijd voor een nieuwe aflevering in ons Superheld-verhaal!

Het was een drukke week, misschien een beetje te druk voor onze superheld. Zo was mama vorige week woensdag jarig en moest onze kleine man mee van hot naar her. Naar het shopping center om de foto's af te halen die getrokken waren toen ie 3 weken oud was. Naar de ouders van de mama, naar de bevolkingsdienst (kids-ID gaan afhalen en mama en papa gingen eindelijk verklaren dat ze wettelijk willen samenwonen) en dan nog naar de ouders van de papa. Gevolg: ook al zit/ligt ie een hele dag in zijn draagwieg, onze knul was een beetje overwhelmed van al die indrukken. En hongerig! Want die namiddag en avond wou ie precies niets anders dan eten eten en nog eens eten. En 's avonds bij de schoonouders had ie er mooi genoeg van en kregen we te maken met een heus huiluurtje. Gelukkig kon ik als mama toch de nodige troost bieden, met een flesje eten en een wandelingetje door het huis en viel ie na een tijdje in een diepe slaap :-)

Maar ook donderdag kregen we te maken met een huilertje en dat zijn we toch niet gewoon van hem. En hij wou precies maar één ding: eten! Toen begon het te dagen: de fameuze groeispurt op 6 weken. Op 5 uur tijd kreeg meneer 4 keer eten en dan nog was ie huilerig. Dus de auto ermee in en een tripje naar een meubelwinkel :-) Hij was maar liefst drie uur rustig, dan begon het eetfestijn weer.

Waren we maar van plan om verder naar flesvoeding over te schakelen vanaf augustus, plots werden we nu voor een voldongen feit gezet. Na elke borstvoedingssessie bleef ie hongerig, tot ik een flesje bijgaf. Dus gingen we op 2 dagen tijd van 2 flesvoedingen per dag naar 4 flesvoedingen per dag. Dit gebeurde op vrijdag en onze Seppe was plots weer content en verzadigd. Wat een groeispurt dus al niet kan doen. En vooraleer ik de borstvoedingslobby op mijn dak krijg: neen, ik had geen zin om hem weer extra te gaan aanleggen om de productie weer op te drijven. Met een verhuis in 't vooruitzicht en al het geloop en geregel dat daarbij komt, kan ik helaas geen 8 uur per dag meer spenderen aan borstvoeding-geven. So be it. En onze Seppe is wreed content met zijn flesjes, terwijl ie na een live-borstvoeding (nu enkel nog 's morgens vroeg, in de namiddag een afgekolfd flesje) huilerig en hongerig blijft tot ik een uur later zijn fles geef.

Zaterdag verliep perfect, zondag was ie dan weer wat lastig. Na de middagvoeding bleef ie wat huilerig en zeurde. 2 uur na zijn eten gaf ie plots nog over, een zuurderig dik braaksel. Maar geen getier en gehuil erna, dus echt reflux leek het toch niet. Toch maar wat in 't oog houden, maar na dat overgeven was ie plots weer zijn vrolijke zelf. Er was dus gewoon iets verkeerds gevallen.

Maar toch moet er iets gebroeid hebben, want gisterenmorgen was ie echt even ziekskes. Na zijn flesje 's morgens gaf ie plots hevig over en dan spoot ie letterlijk zijn pamper overvol. Het kwam dus tot boven zijn pamper uit in zijn romperke. Knalgroene kaka! Oei oei toch. En 't ventje zag er maar pips uit. Hubbie uit bed gesjot om even te helpen.Seppe dus direct een badje gegeven en dan temperatuur eens genomen en die was toch lichtjes verhoogd. Dan de kinderarts maar eens gebeld, die zei van hem eens goed te observeren en bij mij meerdere diarreepampers terugbellen en dan langskomen. Maar zie...hoe rap het ook opkwam, even rap verdween de last. Geen diarreepampers meer (zelfs geen kakapampers), de temperatuur was tegen de middag weer gezakt en hij keek alweer wat vrolijker. De volgende voedingen bleven ook goed binnenzitten, dus qua vochtinname zat dat ook goed. Oef dus. De boosdoener was 's morgens met die ene stevige pamper mee eruit gesjot.

Vannacht werden we dan verwend met een doorslaperke (van 22u30 tot 7u vanmorgen, op een paar keer jengelen voor zijn tutje na). Dat gebeurt helaas nog niet elke nacht, maar 'k hoop dat er zo meer en meer van die nachten komen natuurlijk :-)

Vandaag is ie lekker rustig en heeft ie ineens een voorkeur voor zijn relax om zijn dutjes in te doen. Ik vermoed omdat dat lekker fris is tov de warme kamer boven of de dikke parklegger in zijn parkje beneden. De relax staat hier op de grond in de living, de koelste plek in huis natuurlijk...

Kind en Gezin is ook langsgeweest vanmorgen en onze superheld heeft een belangrijke kaap bereikt: 4 kg! Exact 4 kg dan nog wel, 't wordt toch geen perfectionist zekers! ;-)

 

DSC05224.JPG

 

15:13 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

LOL op de kop 4kilo, hoe doet hij het?
uch zo'n verhalen over diareeepampers enzo... daar zie ik al tegenop alst ooit zo ver is :-)

Gepost door: Jesske | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.