06-07-10

slaapheld

En hoe zit dat nu met de nachten? Een vraag die ik wel geregeld krijg. Awel...goed! Na de eerste twee hel-weken waarin ik amper aan slapen toekwam, is het elke dag beter beginnen gaan. Om eerlijk te zijn: het flesje kunstvoeding dat we toen op aanraden van de kinderarts hebben geïntroduceerd, heeft alles echt doen keren bij ons op dat vlak. Dat flesje wordt gegeven tussen half 12 en middernacht. Ventje moet Seppe hier meestal wel voor wakker maken, want na de borstvoeding rond half 9, heeft ie meestal even een huiluurtje (niet echt huilen, vooral een beetje morren) waarna ie diep in 't slaap valt op papa's buik :-)

Maar sinds dat flesje is het dus gebeterd tijdens de nacht. Seppe sliep direct 4 uur aan een stuk en wou daarna maar eventjes kort borstvoeding. Daarna terug in 't slaap voor een uur of 3 à 4. Heerlijk.En dat bleef wel een dikke week zo! Pure verwennerij dus.

En dan werden we plots nog meer verwend...Vorige week moest Seppe ineens 's nachts geen voeding meer hebben. Hola! Hij werd wel eventjes wakker om 4u, maar geen gehuil! Wel even wat kirren en toen ik hem zijn tutje gaf, viel ie pardoes weer in 't slaap, om pas rond half 7 weer wakker te worden. De volgende nacht sliep ie zelfs in één ruk door tot 6u 's morgens, wou ie zijn tutterke en sliep dan verder tot 7u. Jawadde! En zo hebben we vier nachten achtereen gehad. De voorbije 2 nachten wou ie dan plots toch weer een korte voeding. Eergisteren rond 5u en afgelopen nacht rond 6u. Op zich nog niet slecht hé. Ik slaap zelf nu toch ook elke nacht gemiddeld 6 à 7 uur, wel met wat korte onderbrekingen, maar we slapen en da's 't belangrijkste :-)

Morgen naar Kind & Gezin, consultatie bij onze kinderarts (één van de zeldzame exemplaren die ook bij K&G nog consultaties doet, is dat handig zeg). Ben wel benieuwd hoe groot ie is (ik slaag er zelf maar niet in om hem eens fatsoenlijk te meten) en hoeveel ie nog bijgekomen is sedert vorige week (aan zijn lijfje te zien, is er toch weer wat bij :-)). En ook wat babbelen over het voeden, hoe vanaf nu verder te gaan. Ik zit nu op 2 flesvoedingen en dan 5 à 6 borstvoedingen per dag, maar het wisselt elke dag (soms in totaal 6 voedingen, incl. de flesvoedingen, dan weer 8 voedingen en de tijdstippen overdag wijzigen ook geregeld, dan weer 2 uur tussen en vervolgens ineens 4 uur ertussen). Dat geeft me wat onzekerheid over hoe dit nu verder gaat evolueren...Hopelijk wordt ik er iets wijzer uit...

decoration

 

 

 

18:48 Gepost in Algemeen | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

wat een schatje zeg ! En als alles +/- goed verloopt moet je niet overdrijven met plannen en zo... gewoon zijn gang gaan en jullie vinden wel een evenwicht. Overigens eten wij toch ook niet elke periode evenveel dus die 'groeiperiodes' lopen bij hem ook zo.. Gewoon mee met de flow is 't simpelste.... (en BV is lekker easy als je bv op uitstap bent)

Gepost door: jogginggirl | 06-07-10

Niet alleen ik maar ook Sjan vindt jullie kereltje een schatje.

Gepost door: Tiny | 06-07-10

U nooit druk maken in aantal voedingen. Bij Sien heb ik dat zelfs nooit geteld. Ik heb zelfs geen idee hoeveel ze er tegenwoordig krijgt. Ik geef eten op verzoek en daar is iedereen blij mee!

Gepost door: Lien | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.