01-07-10

foto-stress

Dinsdag kwam ik tot de ontdekking dat we voor Seppe een kids-eID nodig hebben. Niet dat we op reis zoeken te gaan, maar we gaan regelmatig wel eens shoppen bij de Noorderburen en binnenkort zoeken we meubels te gaan bestellen bij o.m. Morres, ook net over de grens. Toevallig zag ik op het 9maand-forum in een topic dat je zelfs voor die korte shoppingtripkes van een paar uur een heuse identiteitskaart nodig hebt voor je baby. Belachelijk hé. En waarom zeggen ze dat nu niet gewoon bij de aangifte? Nee, je moet dat allemaal maar weten...typisch.

Soit, voor zo'n kids-eID moet je een pasfoto hebben, en daar zijn strenge voorwaarden aan verbonden:

- kraaknette witte achtergrond, niet op een doek of zo want daar komen kreukels in en geeft schaduwen

- ukkiepuk moet recht in de camera kijken (met de oogjes open dus)

- ukkiepuk mag geen tutterke in de mond hebben

- ukkiepuk moet lachen en dus zeker niet huilen

- gezichtje moet mooi gecentreerd op de foto staan

- geen handjes, vingertjes of handen/vingers van mama of papa bij op de foto

Pas op: bovenstaande staat niet letterlijk op de documentatie die je vindt op 't internet, maar zijn wel de criteria die ze in Mechelen toepassen, dixit de fotograaf waar ik dan gisteren bij langsging. Ontelbare ouders zijn al met afgekeurde pasfoto's tot bij hen teruggekomen, dat ze er bij de fotograaf wanhopig van geworden zijn en al ettelijke klachten hebben gestuurd naar de betrokken gemeentedienst. Ze zijn dus ultrastreng hier. Het zou dus een uitdaging worden om een goeie pasfoto te maken van onze Seppe die gisteren 3,5 weken oud was en dus niet in staat is om zelfstandig rechtop te zitten en zijn hoofdje recht te houden.

Eerste ontelbare pogingen vonden plaats voor de witte plexiplaat die als achtergrond dient voor de pasfoto's van de grote mensen. Ik moest Seppe recht omhoog houden en dan zouden ze proberen de geslaagde foto te trekken. Alleen kon ik zijn hoofdje dus niet rechthouden zonder dat mijn hand mee op de foto stond. Liet ik los viel zijn hoofdje naar voor en keek ie dus niet recht in de camera. Voorts begon ie ook altijd vlot te zwaaien met zijn handjes en kwamen die dus ook mee op de foto...En dan was Seppe het beu natuurlijk en begon ie te huilen. Gevolg: een krijsende baby op de foto met gesloten oogjes en een vertrokken mondje. Ondertussen was er al twee man extra personeel komen helpen om hem mee rechtop te houden en zijn armpjes en beentjes in bedwang te houden en zo (want hij weegt dan nog geen 3,5 kg, da begint wel door te wegen zene). Na dik 30 mislukte pogingen, zagen we het met z'n allen niet meer zitten. Het was echt niet te doen...Dan maar besloten van hem gewoon neer te leggen op een tafelke, waar ik een flanellen tetradoek over legde (al een geluk lag die in de draagwieg). De speciale camera kon gelukkig gedraaid worden om van bovenaf te fotograferen, de flash kon wel niet dienen, dus was daar wel een probleempje. Maar toch maar proberen. Weer een aantal pogingen, maar Seppe was het echt kotsbeu en bleef maar huilen, ocharme toch. Uiteindelijk had ik zijn armpjes vast, een tweede persoon zijn beentjes, derde persoon zijn hoofdje en dan stond de fotografe er nog boven. Het was heus secondewerk, maar onderstaande foto is getrokken op een moment dat Seppe effe naar adem snakte, toevallig zijn oogjes opendeed en persoon drie op het juiste moment dan effe zijn hoofd losliet...Oef, gelukt!

Alleen staat ie dus niet centraal op de foto en is er toch wel een streepje schaduw of kreukel in de doek te zien...Ik kreeg de foto's dus gratis en voor niks mee, omdat ze niet konden garanderen dat ie aanvaard zou worden...Wel lief natuurlijk!

Vanmorgen dan met Seppe naar de bevolkingsdienst en 'k heb dan maar direct gezegd aan de madam aan het loket wat een hel het was om die foto getrokken te krijgen en dat ik dus hoopte dat ie oké was. Ze durfde vervolgens niet meer te weigeren, ook al was ie dus niet 100% ok. Oef dus. Ze gaf wel toe dat het bij zo'n kleintjes inderdaad niet evident is...Tja, wees dan ook wat soepeler denk ik dan. Over een maand gaat onze Seppe langs geen kanten meer op die foto trekken, dus wat heeft zo'n kids-eID dan eigenlijk voor waarde?? Niks dus...

Zal wel niet op tijd klaar zijn tegen dat we naar Morres gaan, maar 't zou moeten lukken dat we controle krijgen natuurlijk...

decoration

13:39 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

hilarisch, wat een gedoe! idd compleet absurd, zelfs de tweede keer dat ik hem zag was hij al zo veranderd tov de eerste keer! echt idioot... maar hij staat er wel cuuuuute op!!!

Gepost door: Jess | 01-07-10

De commentaren zijn gesloten.