27-06-10

op stap

Vrijdag en zaterdag maakte Seppe zijn doop mee wat uitstapjes betreft. Wandelingetjes heeft ie ondertussen al veel gedaan, maar autotrips (verder dan de rit ziekenhuis-thuis) had ie er nog niet opzitten. Zowel vrijdag als zaterdag mocht ie mee naar Antwerpen.

Lesje één: een handdoek onder zijn poepje steken in de maxi-cosi. Het manneke is nog zo klein dat ie tijdens de rit stillekesaan helemaal naar beneden ineenzakt. En hij is nog niet sterk genoeg om zichzelf rechtop te houden hé. Dus tegen dat we op de bestemming aankwamen lag er een hoopje ineengedoken hummeltje achterin de maxi-cosi...Maar echt last had ie er niet van, maar voor z'n ruggetje is dat niet zo ideaal natuurlijk. Gelukkig is het niet zo ver rijden.

Lesje twee: euh, eigenlijk geen. Want voorts verliep alles vlekkeloos :-)

Vrijdag was het eerst hier in Mechelen naar de notaris, voor de officiële verkoop van ons huis. Meneer was natuurlijk de ster, zelfs de notaris was ontroerd ;-) En Seppe was superbraaf en gaf gene kick. Daarna de auto in naar Antwerpen, naar onze kapper. Die zit diep verscholen in de Seefhoek, waar ik van m'n 13e tot m'n 19e gewoond heb. Geen gezellige buurt om door te rijden en 't was zoeken naar parkeerplaats, maar ja. Bij de kapper ook één en al bewondering en ontroering voor onze Seppe. En we kregen een leuk cadeautje mee (een leuke badcape). En ineens ons haar maar laten knippen, maar het kleuren heb ik achterwege gelaten omdat dat zo lang duurt (en niet zo goed zou zijn als je borstvoeding zou geven). Dus loop er nu wel vrij "grijs" bij...

Daarna was het iets minder leuk. Megafile op de Singel en de ring. En 't was pokkeheet en wij hebben geen airco in de auto. En gezien Seppe 's morgens al wat verhoging had, door de hitte (en had hem voor de nacht blijkbaar toch met een laagje te warm aangekleed), was ik wel wat bezorgd. Maar hij verteerde het toch vrij goed. Eenmaal thuis direct terug eten gegeven en dat ging vlotjes binnen. En het overgeven viel vrij goed mee,het merendeel hield ie binnen. Die namiddag hem nog een keertje extra aangelegd om zeker te zijn dat ie voldoende vocht binnenkreeg.

Zaterdag dan terug naar Antwerpen. Auto aan m'n werk geparkeerd, daar kan die overdekt (en gratis) staan, dus geen volle zon er de hele dag op. Auto stak goed vol, want nu hadden we ook de draagwieg mee (die we niet als autostoel mogen gebruiken). 't Is nu wel duidelijk dat onze auto gewoon té klein is. Onderstel neemt hele koffer in beslag (en hoedenplank moet eruit, om de koffer nog dicht te krijgen) en de draagwieg steekt dan mee op de achterbank naast de maxi-cosi. Als we zo eens een weekend wegwillen nu, kunnen we dus niks van bagage meenemen. Dat wordt een dakkoffer kopen, of een nieuwe auto... Soit, in Antwerpen dus. We stonden aan het centraal station en moesten naar de Grote Markt, waar mijn ouders vlakbij wonen. En we hadden haast, want m'n ouders zouden op reis vertrekken die namiddag. Dus de metro! Wat een avontuur. Raak maar eens op dat perron, zonder liften en zelfs momenteel zonder roltrappen. Allemaal vaste trappen naar beneden dus, al een geluk dat m'n ventje erbij was...We zijn dan de halte aan de Meir maar uitgestapt, omdat daar tenminste een lift naar boven is (maar een lift van -2 naar 0 was ook te veel moeite daar. Je moet er op -1 uit en dan naar de overkant om daar een lift van -1 naar 0 te maken... wat een apeland is dat hier!).

Gezellig twee uurtjes bij mijn ouders gezeten, waar ie gegeten heeft en dan hebben we een hele toer door 't stad gedaan. In de shopping aan de Groenplaats was er net een actie van een fotostudio. Voor 2,5 euro mocht je kleintje een hele fotosessie ondergaan. Eén foto krijg je sowieso mee en de rest mag je aankopen aan een gunstprijs, maar hoeft niet. Ach ja, waarom niet hé. Dus onze Seppe heeft daar een kwartier lang in 't midden van da shopping center fotomodel gespeeld. Bekijks dat ie had. We hadden een heel publiek en hoorden allemaal commentaren rondom ons van "oh, hoe schattig" en zo. Dan zwol ons hart wel van fierheid! 14 juli mogen we het resultaat gaan bekijken en ik vrees dat we een fortuin aan foto's gaan uitgeven :-)

En de rest van de middag was Seppe dus de braafheid zelve. Ook in de stripwinkel werd ie bewonderd en kreeg ie een t-shirtje cadeau, echt schattig. En daarna naar huis en eenmaal thuis zette ie zijn keel open en vond ie het weer tijd om te eten :-) En door de hitte waren dat drie etensbeurten kort opeen, maar da's maar meer dan normaal.

Maandag gaat ie weer naar Antwerpen, een beetje de show stelen op m'n werk. Ditmaal zonder mijn ventje erbij, maar 't zal wel lukken zeker?

seppemekanik

 

11:21 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.