24-06-10

hete tijden

We zijn nu bijna een weekje bezig met de flesvoeding 's avonds en dat loopt dus keigoed. Tussen 23u en middernacht zorgt hubbie voor het flesje. Het exacte tijdstip hangt van Seppe af natuurlijk, maar tegen middernacht maakt hubbie hem toch wakker als ie van zichzelf niet wakker is tegen dan. Hubbie moet ook eens kunnen gaan slapen en moet er ook wel op tijd uit 's morgens om te gaan werken hé. Maar Seppe drinkt dus vlotjes van het flesje, maar meestal blijft er wel een 10 ml over, dus we moeten nog geen grotere hoeveelheid geven momenteel (we zitten nog aan 90 ml, ook al is ie ondertussen 3 weken oud). Na dat flesje slaapt Seppe zo tot een uur of 4, om dan even kort te drinken bij de mama en dan slaapt ie voort tot 7u30 ongeveer en zelfs ook al eens een keertje tot 8u30.

Ik ben ondertussen dus wel wat bijgerust geraakt. Ik kruip tegen half 10 in mijn bed,lees nog snel iets in een tijdschrift en dan doe ik mijn oogjes dicht. En het lukt vrij goed om snel in 't slaap te vallen. Als hubbie dan Seppe de kamer binnenbrengt in zijn draagwieg, word ik altijd wel eventjes wakker. M'n moederinstinct zeker, dat toch eens wil zien of ie goed ligt en wil checken of ie goed gegeten heeft :-) Maar gelukkig val ik direct weer in 't slaap. Na de voeding van 4u 's morgens raak ik meestal niet meer vlot in 't slaap en lig ik toch een uur of 2 wakker om dan nog een uurtje te slapen. Maar 'k haal toch nu een dikke 6 à 7 uur slaap per nacht, wat al een pak beter is dan de 2 à 4 uurtjes slaap de twee weken ervoor!

Ondertussen ben ik ook aan het afkolven. Was wel handig gisteren toen er bezoek kwam net op Seppe zijn etensuurtje...Gewoon snel een flesje afgekolfde melk gegeven. Alleen eet ie daar dan zo gulzig van, dat ie achteraf wel wat teruggeeft (idem bij het flesje 's avonds laat). Morgen en zaterdag zal ie ook zo'n flesje krijgen, want we gaan op stap en dan lijkt me dat toch iets handiger dan in 't midden van 't stad ineens borstvoeding te moeten gaan geven...

En nu dit hete weer. Daar heeft ie toch wel een beetje last van. Vanmiddag moest ie plots veel overgeven. Ik denk dat het van de hitte was. Wat twijfelen: water bijgeven of niet? Toch maar wat opgezocht op 't internet en het blijkt stukken beter te zijn van gewoon een extra sessie borstvoeding ertussen te lappen. En dat apprecieerde ie wel. Gulzig nog wat bijgedronken en dit keer bleef het wel binnen. Da manneke had het dus gewoon superwarm.

Ook qua kledij is het nu wat zoeken. M'n schoonmama heeft de neiging van hem in te duffelen alsof het putteke winter is, maar nu is dat echt wel niet nodig zene.  Vanmiddag heb ik zelfs zijn broekje uitgedaan zodat ie enkel nog een bodyke en t-shirtje aanhad. Maar zelfs dat t-shirtje was misschien al te veel...En een dekentje overleggen vanavond lijkt me ook niet echt nodig. Misschien doe ik hem zijn katoenen trappelzakje (zonder mouwtjes) eens aan over zijn pyjamake, dan hoeft dat laken-gedoe vanavond ook niet (hij trapt het toch weg).

Benieuwd hoe hij de komende dagen gaat reageren op het warme weer en de uitstapjes die gepland zijn. Morgen en overmorgen gaat ie mee naar Antwerpen. Morgen naar onze kapper mee, de kapper in een volksbuurt in Antwerpen, waar ik al sinds mijn 13e bij ga. Die mens heeft ne cadeau voor onze Seppe gekocht, dus moeten we hem eens gaan showen hé.  Zaterdag naar de oma en opa in Antwerpen, ze gaan uitwuiven want ze vertrekken op vakantie. En daarna naar de stripwinkel van hubbie (de winkel waar ie elke week nieuwe voorraad gaat halen), die ook een cadeautje hebben voorzien :-) En maandag eens naar 't werk. Jaja, Seppe gaat de show stelen dit weekend :-)

 

20:13 Gepost in Algemeen | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Siebe is ook geboren midden in een hittegolf, en ik legde die inderdaad heel veel aan, soms was dat zelfs al om de 2u. Een bodyke is normaal gezien warm genoeg hoor, ik kreeg altijd raad van de vroedvrouw om in het nekje te voelen, als dat klammig is dan hebben ze te veel aan.
Grt

Gepost door: Wendy | 24-06-10

Ik heb vanmiddag borstvoeding gegeven in het centrum van de stad, op de drempel van de voordeur van het klooster :-)
Ik trek me dat allemaal niet aan, maar ik geef wel zeer discreet borstvoeding. Dat vind ik trouwens net het gemak van borstvoeding. Met een fles zou dat gene waar zijn.

Gepost door: Lien | 25-06-10

Fientje ligt de voorbije dagen ook alleen maar in een body'ke, overdag én 's nachts. Maar het is hier binnen ook wel wat te warm eigenlijk, continu 23-28 graden.
En ik vind borstvoeding juist zo handig omdat je dan geen flesjes moet meezeulen. Ik trek mij daar geen zak van aan, om [i]en plein public[/i] borstvoeding te geven. Ik doe het ook wel wat discreet, ik wip niet zomaar mijn borst uit mijn T-shirt. Maar zodra ze eraan hangt, ziet geen kat nog een stuk naakt...

Gepost door: Lies | 26-06-10

De commentaren zijn gesloten.