19-06-10

BV-perikelen deel 2

Gisterennamiddag naar de kinderarts met Seppe. Omdat ik zo sukkelde met de voeding in 't ziekenhuis, wou ie na een weekje toch al eens een check-up doen en ik was er niet rouwig om. Naar mijn gevoel zat het toch nog altijd niet goed, al die gulzige eetpartijen en precies toch maar niet voldaan geraken. Mijn gevoel bleek juist te zijn. Seppe is op een week tijd amper 60 gr bijgekomen en zit na 2 weken nog steeds 100 gr onder zijn geboortegewicht. Da's dus wel wat te weinig naar ons aller goesting. Ik heb dus nog steeds geen goeie moedermelk (in 't ziekenhuis was uit de stoelgang van Seppe al af te leiden dat ik vooral veel voormelk afgeef). De stoelgang is nu wel beter van kleur, dus hij krijgt al wel wat meer voedingsstoffen binnen, maar vermoedelijk is mijn melk dus niet calorierijk genoeg. 'k Vermoed dat de oververmoeidheid er wel voor iets tussenzit. Ik ben een slechte slaper en nu slaap ik gemiddeld tussen de 2 en de 4 uur per nacht en dan nog niet aan één stuk door. Het begint zich te wreken. Gisteren was ik echt een wrak, doodop en heel de dag koppijn. Ik functioneerde totaal niet meer. Er moest dus iets gebeuren!

Dus het verdict van de kinderarts: één voeding 's avonds laat vervangen door flesvoeding. Zo kan hubbie dat overnemen (en kan ik op tijd mijn bed in en toch een paar uurtjes slapen) en zijn we zeker dat Seppe voldoende binnenkrijgt 's avonds.

Gisteren dus direct naar de apotheker om een doos te gaan halen. Zelf hadden we onze flesverwarmer en flesjes al besteld via onze geboortelijst, dus dat was ook in orde. Dan uitzoeken hoe dat nu allemaal in zijn werk gaat en hubbie werd met de opdracht belast om Seppe te verpamperen en te voeden wanneer de tijd rijp was (normaal zo rond 23u).

En hoe liep het? Awel, ik heb zalig geslapen van 21u tot kwart na middernacht. Toen kwam hubbie een beetje in paniek me wakker maken dat het niet wilde lukken met die flesverwarmer (we hadden dat best eerst eens uitgetest). Dus even mee op en ben dan gauw het flesje in de microgolfoven gaan opwarmen (niet 100% volgens de richtlijnen, maar soit) waarna hubbie verder aan de slag kon. Ik terug mijn bed in om wat te rusten (slapen ging natuurlijk even niet) en rond kwart voor 1 bracht hubbie de draagwieg met onze Seppe binnen en zette dat naast mijn bed (voorlopig slaapt ie daar dus nog). Seppe was nog een half uurtje lastig, tot ik hem nog eens vastnam om hem goed te laten boeren. Daarna sliep ie als een roosje tot half 4 en ik ook! Half uurtje eten van de mama, terug een half uurtje wat lastig doen (maar niet huilen!) en dan hebben we allebei geslapen tot half 8 vanmorgen. In totaal heb ik dus wel een 8 uur slaap gehad vannacht, in drie blokken, en voel ik me dus al stukken beter! Een verademing!

Wel bleek dat hubbie nog wat verpamper-lessen nodig heeft :-) Seppe zijn pamper hing half los vanmorgen vroeg toen ik hem ververste. Gelukkig was alle kaka in de pamper gebleven (de pipi daarentegen ;-)). Vanavond dus wat les geven aan 't ventje :-)

 

 

 

16:06 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.