27-05-10

aftellen

'k Heb me voorgenomen van aan niemand te vertellen wanneer de keizersnede is gepland, maar verdikke...da's moeilijk zene! Een aantal mensen weten het, nl. onze ouders. Die hebben emotionele chantage gepleegd en 'k kan hen dat moeilijk kwalijk nemen natuurlijk. Mijn ma zei letterlijk: "als je 't me niet vertelt, ga ik geen nacht meer slapen door de gedachte dat jij misschien op de operatietafel ligt". Tja, wat moet je dan doen hé...de datum maar vertellen. En daardoor weet papa het ook. En dan vonden we het maar eerlijk van het ook tegen ventje zijn ouders te zeggen. Vooral omdat zijn pa nogal reislustig is en door het vrijwilligerswerk dat hij doet (voor een Thaise tempel) de laatste tijd héél vaak korte tripjes naar het buitenland maakt met de monnik. Dus moest ie het wel weten, want anders was het risico groot dat hij er dus gewoon niet zou zijn op de bewuste dag.

En ventje dan...die kan zijn mond niet houden hé. Dus op 't werk vraagt er ene voor wanneer het nu juist is en laps...in plaats van een vaag antwoord te geven, gaf ie ook de datum. Grrrr....maar ook wel schattig natuurlijk, toch een teken dat ie enthousiast is en mee aftelt.

En nu is het dus echt aftellen. Want het zal nu niet lang meer duren. Het kriebelt om hier neer te schrijven van "nog zoveel dagen", maar 'k ga me inhouden :-) 't Is nog voor de verkiezingen van 13 juni, vrij ruim ervoor zelfs. Maar stemmen ga ik dus niet doen, er zal een volmachtje gegeven worden aan 't ventje, de documenten steken al klaar in de map die meegaat in 't kofferke. Oh ja, dat koffertje! Da's ook klaar. 't Is een koffertje en een reistas. In de koffer zitten al mijn spullekes, in de reistas die van ukkie. Veel te veel ingepakt waarschijnlijk, toch voor ukkie. Voor mezelf wist ik het niet goed. Want ga ik al snel terug in mijn oude kleren kunnen of niet? Heb dus een paar nieuwe dingskes gekocht, twee borstvoedingstopjes (één topje en één kleedje), twee gewone bloesjes met knoopjes, een driekwartsjoggingsbroek in maatje medium ('k denk niet dat ik al direct terug in ne small ga geraken) en een pyjama. Ik neem ook nog een zwangerschapslegging mee voor de eerste dagen na de bevalling, daar ga ik zeker inkunnen want die zit nu zelfs nog altijd wat te ruim :-)

En dan heb ik dus ook nog een map gemaakt voor ventje. Helemaal van voor tekst en uitleg over wat hij moet doen na de bevalling...wie verwittigen, tel.nr. van de kaartjes- en suikerbonenman, wat te doen bij de dienst bevolking en de mutualiteit en zo. Een heel stappenplan. En dan nog wat formulieren en documentatie erbij. Hij vroeg me daarnet nog om dat de dag voor de bevalling toch nog eens allemaal door te praten, want hij heeft er wel schrik voor :-) Mannen en administratie, het gaat vaak toch niet samen hé.

Dus we zijn er klaar voor, het is nu echt aftellen. Deze week heb ik me nog niet verveeld. Daar heb ik het USA-fotoboek voor, gisteren bijna 7 uur aan gewerkt en het is nu bijna af! Vandaag een bezoekje van een vriendin, ongelooflijk gezellig. Afgelopen dinsdag weer naar de monitor, was ook allemaal prima in orde. En zo gaan de dagen best wel snel voorbij. Morgen werkt ventje thuis en gaan we onder de middag samen boodschappen doen. En er wacht nog ne strijk en nog een boek dat ik eens wil uitgelezen krijgen. Ja, de tijd passeert wel, maar 't is allemaal op 't gemakske dat ik het hier doe...'t zal nog stresserend genoeg worden de komende tijd :-)

 

ooievaar

20:13 Gepost in Algemeen | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

voor 12/6 uitgerekend? tussen een week en 10 dagen voor die datum ben je mama :-) Ik gok op 4 juni :-)
Probeer nog wat te genieten van die spannende dagen!!

Gepost door: Chris | 27-05-10

spannend!!! Schrijf maar in je mapje hoe Koen hier je blog kan aanvullen met het grote nieuws!!!

Gepost door: Koen | 28-05-10

6 juni lijkt me nen schonen dag ;-)
maar whatever, als alles maar goed is met jou en 't ukje he ! en Koen zijn idee staat natuurlijk al op de eerste pagina van die map !!!

Gepost door: jogginggirl | 28-05-10

Buiband voor ondersteuning? Nog eventjes en het is zover! Ik wens je veel suc6 met de bevalling!

Groetjes, Daantje

Gepost door: Daantje | 28-05-10

Ik ging ook aan niemand vertellen wanneer ik ging ingeleid worden. Maar uiteindelijk toch gewoon verteld aan de mensen die ernaar vroegen. Nu ja, er was ook kans dat het nog gewoon ging komen hé. Veel succes!

Gepost door: Lien | 29-05-10

Spannend! Kriebels in de buik...
En zo goed voorbereid: chapeau!

Gepost door: Inge | 01-06-10

Als je de verkiezingen niet zelf moet gaan doen , dan zal het zeker nog wel een 3 dagen duren . Dus ik vermoed dat je in het weekeinde binnen zal gaan en maandag gaat bevallen . In het weekeinde plannen de dokters dat niet ! Dus volgend mij ben jij aanstaande maandag een gelukkige mama !!

Gepost door: coach mario | 02-06-10

als de "geruchten" op facebook kloppen is het proficiat tijd ??? Geniet maar van de mooie tijd met zijn 3 tjes !!!

Gepost door: jogginggirl | 04-06-10

Foto intss gevonden op facebook, Welkom Seppe ! en proficiat aan de papa en mama !

Gepost door: jogginggirl | 04-06-10

De commentaren zijn gesloten.