20-05-10

vechten tegen vermoeidheid en verveling

Al een weekje thuis nu en het begint te wennen. In die mate dat de verveling soms al wat begint toe te slaan of toch zo het gevoel van efkes nergens goesting in te hebben. Maar 'k kan er maar beter een beetje van profiteren natuurlijk. Volgende week ga ik me eens grondig aan ons foto-album van onze USA-reis van vorig jaar zetten. Is ook nog een serieus karwei en 't weer zou weer eventjes een paar dagen minder worden, dus ideale moment dan. Nu is 't veel te mooi weer om binnen aan de pc te zitten (ik zit nu op 't terras met de laptop, de foto's staan op onze vaste pc hé).

Vorige week was het toch nog even een stevig gevecht tegen de vermoeidheid. De laatste werkdag had toch zijn weerslag op mij. De troubles achtervolgden me nog in mijn hoofd, met o.m. het gevolg dat ik de nacht van woensdag op donderdag zo goed als niet geslapen heb. Dat was dan al de zoveelste nacht op rij, eigenlijk al 3 à 4 weken aan een stuk dat ik te weinig slaap had gehad en die nacht was echt de druppel. Zat er donderdagmorgen volledig onderdoor, het ging langs geen kanten meer. Effe dus volledig ingestort. En net nu hadden we een afspraak in ons nieuwe huis met de verkoopster om e.e.a. al eens te gaan opmeten. Liep er als een zombie rond en de verkoopster vond het zo leuk dat we er waren ('t is wel een heel lieveke se) dat ze een fles wijn opendeed voor haar en m'n ventje en tja, 't was dus na één uur eer we weer vertrokken. Ben die namiddag dan heel de namiddag in mijn bed gaan liggen. Niet geslapen (dat lukt me nooit overdag), maar wel met m'n oogjes dicht gelegen en gewoon gerust. Dat deed even goed. De vier nachten erop heeft ventje in de zetel beneden geslapen. Zo moest ik al niet naar zijn gesnurk luisteren of mee wakkerschudden van zijn gewoel. Awel, dat heeft dus geholpen. Tegen die laatste nacht sliep ik eindelijk eens quasi een volledige nacht door (op enkele toiletbezoekjes na, dat hindert mij dus wel constant) en was ik volledig opgekikkerd. Ventje slaapt ondertussen al weer boven hoor en het lukt me toch om vrij goed te slapen. Afgelopen nacht slechts 2 x naar 't toilet en dus toch een dikke 6 uur aan één stuk geslapen. Wat kan dat deugd doen zeg.

En ja, 'k weet dat met de komst van ukkie het slapen helemaal hels wordt ;-) Maar 'k heb dus orders gekregen van de gyne om te rusten en niet meer vermoeid te zijn, omdat dat de oorzaak is van het weinige vruchtwater. Maar als je dan niet kan slapen, tja...dan wordt dat dus alleen maar erger hé.

Buiten het rusten ben ik dus ook volop aan het water drinken. Nog iets dat me wel wat moeite kost. Ik ben niet zo'n bewuste water-drinker :-) Op 't werk staat altijd wel een fles op m'n bureau en de ene keer is die op 2 dagen op, de andere keer doe ik er een week mee. 's Morgens wel een grote kom cornflakes met melk, da's ook vocht. Maar die tas koffie 's morgens die ik maar niet kan laten, da's dan niet zo goed. En dan nog te zwijgen van het glas cola onder de middag. En dan 's avonds misschien nog één glaasje water, soms twee of drie (als ventje iets pittigs gemaakt heeft). Dus eigenlijk drink ik te weinig. En wat doe ik nu dus al meer dan een week: 1,5 à 2 liter water bewust drinken. Flesje van 1 liter dat ik dagelijks 2 x vul en probeer over de dag héén uit te drinken. Het lukt goed. De toiletbezoekjes zijn natuurlijk stevig de hoogte in gegaan, maar dat neem ik er maar bij. Alles voor de gezondheid van m'n ukkie. En gezien ukkie hyperactief is in m'n buikje, denk ik dus wel dat het effect heeft :-)

Afgelopen dinsdag weer naar de monitor en daar was toch duidelijk te merken dat kleintje héél actief is, wat een goed teken is wat dat vruchtwater-probleem betreft (hoe minder vruchtwater, hoe minder beweging omdat er geen plaats voor is). Constant blokjes op het scherm die duiden op beweging (en ik voelde dat ook fel), hartslag ging stevig de hoogte in bij elke beweging en tegen 't einde kreeg ik van al dat gefeest in m'n buik nog een harde buik erbij, wat als contractie te zien was op de monitor. Soit, met een positief rapport weer naar huis, volgende dinsdag moeten we weer terug!

En nu dus beetje vechten tegen de verveling. Ik probeer elke dag wat te kuisen, maar moet dat steeds direct bekopen met harde buiken en steken onderin mijn buik. Dus het blijft bij elke dag een uurtje en dan noodgedwongen stoppen. Lange wandelingen zijn ook uit den boze, want resulteren ook in pijn.  's Morgens zijn er 3 afleveringen van Frasier op VT4, da's ook weer een dik uur entertainment. Maar daarmee stopt het dus. Dus lezen, luieren, niksen, wat computeren. En proberen niet naar een vuile keuken of living te kijken :-) En volgende week me dan maar eens aan dat fotoboek zetten :-)

 

 

hangmat

 

16:34 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

klinkt alsof je wel wat bezoek kan gebruiken :-) zal ik dinsdag over de middag eens langs komen met koffiekoeken ofzo?

Gepost door: Jess | 22-05-10

De commentaren zijn gesloten.