12-05-10

het verdict

Gisteren was het zover: het controle-onderzoek waarnaar we reikhalzend uitkeken....zou ukkie gedraaid zijn of niet en zou het dus een keizersnede worden of niet? Ik wist zelf niet zo goed wat te verwachten. De laatste weken voel ik nl. beweging overal in mijn buik, dus niet zozeer enkel geschop naar beneden. En ook de hik voelde ik zowel vanonder, als vanboven als in 't midden. Een grappig gevoel wel die hik hoor, zo dat ritmisch schokken gedurende enkele minuten...Maar verwarrend dus ook, want hoe ligt ukkie nu eigenlijk. Waar ik wel zeker van was, was dat het lijfje rechts lag. Af en toe begint ukkie wat te wroeten en dan tekent dat lijfje zich helemaal af in mijn buik. Ventje zag het van 't weekend (toen we ons laatste weekendje aan zee samen beleefden) zelfs eens recht voor z'n ogen gebeuren, vond ie wel héél bizar ;-) Ik ben het ondertussen al gewoon, héhé.

Maar op controle dus. Eerst even laten weten aan de gyne hoe ik me voel: slecht dus. Oververmoeid, overgestresseerd (troubles op 't werk) en dringend nood aan rust. Dus werd direct het order gegeven om in zwangerschapsverlof te vertrekken. Maar 'k wou zeker nog deze week afwerken (ging dan enkel over gisterennamiddag en vandaag, dus dat viel wel mee). Maar de gyne ging daar niet zo direct mee akkoord...eerst even het onderzoek doen en dan zien.

Dus echo-time! En laps, we zagen het dus al direct bij de eerste beelden: dat koppeke pronkte mooi bovenaan! En de poep dus nog altijd beneden. Lekker lui in stuit dus. Verder alles wel oké, hartje klopte goed, navelstreng is goed doorbloed en ligt dus nergens ingeklemd. Gewicht is nog steeds wat laag, maar zeker niet abnormaal: 2,4 kg, ze schat dat kleintje dus een 3 kg gaat wegen bij de geboorte. Maar toch iets dat niet zo goed is: heb nog amper vruchtwater. Voor haar een duidelijk teken dat ik inderdaad oververmoeid ben, dat is er o.m. de oorzaak van dat ik zo weinig vruchtwater aanmaak. Verplicht op rust dus! En ik moest direct door naar het verloskwartier om daar een half uur aan de monitor te gaan liggen. Als dat goed was, mocht ik nog wel die 1,5 dag gaan werken, maar daarna is 't absoluut gedaan. Resultaten van de monitor waren goed, dus mocht "gelukkig" nog effe naar 't werk. Die 1,5 dag had ik nu nog echt effe nodig om een paar noodzakelijke zaken af te werken en da's nu dus gelukt. Kan dus met een redelijk gerust gemoed in zwangerschapsverlof vertrekken (de troubles moet ik wat proberen achter mij te laten natuurlijk, dat zal wel een paar dagen tijd nodig hebben).

En ja...die stuitligging dus hé. Keizersnede! Maar daar had ik me al lang mee verzoend. Denk dat ik het zelfs moeilijk had gehad, moest kleintje nu toch gedraaid zijn en ik ineens weer me moest gaan voorbereiden op een natuurlijke bevalling af te wachten (en dan misschien over tijd te gaan en zo). Nu weten we dus perfect wanneer ons kleintje gaat geboren worden, en dat heeft toch ook wel wat praktische voordelen eigenlijk :-) Aftellen nu dus! En proberen te rusten....(o jee, da gaat moeilijk zijn...).

 

 

20:07 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

superheldje op komst maar dat rusten is echt wel nodig zenne ... hou je eraan!!!

Gepost door: Koen | 15-05-10

volgens mij ga je die werktroubles rap genoeg vergeten zijn ;-)

Gepost door: Jess | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.