01-04-10

auw die rug

Die eerste sessie prénatale kiné kwam precies net op tijd. Maar echt geholpen voor m'n rugklachten heeft ze niet :-) Sinds dinsdagavond kamp ik met serieuze rugpijn. Was eigenlijk al een paar weken lichtjes aan het sluimeren, maar dinsdag brak het dus helemaal door.Net dan gingen we uit naar een concert in het Sportpaleis. Het was hels zitten daar op die plastieken stoeltjes op de tribune, maar gelukkig maakte het concert (zie m'n andere blog) veel goed.

Woensdag werkte ik dan van thuis uit. 's Morgens eerst naar de kiné dus, voor de eerste sessie. Een beetje algemene uitleg over wat mijn lichaam allemaal meemaakt en wat de kiné dan kan betekenen voor mij. Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefenen en oefeningen om de bekkenbodemspieren te leren ontspannen (belangrijk voor de bevalling) en opspannen (belangrijk voor erna). Ook oefeningen voor de rug. Dus vertelde ik van mijn rugpijn en waar die situeerde. Ze dacht aan het schoppen van het kleintje tegen m'n middenrif, dat kan uitstralen naar de rug of naar de ribben. Dat had ik ook al eens gelezen, dus dacht ik van..mja, misschien wel. Maar kleintje ligt in stuit en schopt naar beneden, dus twijfelde ik toch. Tijdens de kiné voelde m'n rug trouwens beter,daar had dat leuke slangenkussen mee te maken, lag heel comfy.

formfixHeb me er dus ondertussen al maar ééntje besteld, slangenkussen van Babylonia, waar je later een overtrek over kan spannen zodat je een ronde zitpoef hebt. Zal leuk staan in ukkies kamer :-)

Soit, even verder met m'n verhaal. Na de kiné dus thuiswerken en de rugpijn werd ondraaglijk. 'k Voelde mezelf wel belachelijk, want als ik dit al niet kan verdragen, wat dan met echte weeën? Maar ja, tijdens de weeën wordt je niet veronderstelt van te werken en nu was dat wel het geval. Ik kon echter niet aan m'n bureau blijven zitten, de pijn was te erg. Dus dokter gebeld en hij had net consultatie. 'k Ga eigenlijk bij mevrouw den doktoor, maar die was huisbezoeken aan het doen. Dus bij de echtgenoot, beter die dan geen dokter natuurlijk. Urine getest, omdat hij ook eventjes dacht aan een nierontsteking (ik vreesde daarvoor, omdat de pijn zich in mijn flank bevond). Geen nierontsteking, oef. Wel suiker in de urine, dus dat wordt nog efkes onderzocht. Bloeddruk was wel wat aan de hoge kant, dus toch teken dat het misschien eventjes wat kalmer mag. En de rug...een ontstoken spier, vrij hoog. En die pijn straalt dus over heel mijn flank uit. Mag natuurlijk geen ontstekingsremmers nemen, dus platte rust of rondwandelen is de boodschap en zo weinig mogelijk zitten. Een pijnstillertje nemen als het echt niet te houden is, maar voorlopig bijt ik gewoon door. Ziektebriefje voor de rest van de week. En volgende week heb ik vakantie, dus kan ik weer wat op m'n plooien komen. Daarna nog 7weken volhouden en dan start mijn zwangerschapsverlof... Laatste fase gaat dus in!

En de huizenjacht is ook afgerond, daarover in een volgend berichtje wat meer!

17:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Rust maar goed!

Gepost door: Wendy | 02-04-10

De commentaren zijn gesloten.