29-03-10

huizenjacht deel 42

Letterlijk deel 42, want we hebben nu al 42 huizen gezien...Pffttt...Even leek de zoektocht voorbij. Voorbije woensdag hét huis gezien, aan een schitterende prijs, héél sterk onder ons max. budget, joepie dus! Helaas...nog drie anderen voor ons hadden hetzelfde idee en alledrie al een optie genomen. Wij waren nummer vier. Je raadt het al...we hebben ernaast gegrepen, kregen zelfs niet de kans om een hoger bod te doen. Beetje dom van die verkopers, laat gewoon al die geïnteresseerden even tegen elkaar opbieden...Niet dus, gewoon direct compromis met de eerste optie-nemers aan de vraagprijs....

Dus nog steeds geen huis en de tijd tikt verder. Woensdag gaan we voor de tweede keer een bepaald huis terug bekijken, hopelijk kunnen dan een paar twijfels weggenomen worden...En donderdag staat huis 43 op de agenda. Voorts is er al een week niets nieuws interessants bijgekomen, dus de mogelijkheden zijn niet vet...

En met de zwangerschap...alles goed! Ons kleintje laat op sommige dagen héél heftig van zich horen, om daarna weer twee daagjes relatieve rust te nemen. Nog steeds in stuit helaas, het geschop zit héél laag en mijn buikje hangt ook echt laag. Ik probeer nu af en toe met mijn bekken hoog te liggen (door er kussens op te leggen), in het zwangerschapsboek staat dat dat een draaiing naar de goeie houding kan stimuleren. Je weet maar nooit natuurlijk.

Ook wel veel last van harde buiken, teken van vermoeidheid. Ik voel me ook wel vermoeid. Zaterdag bv. dagje extra werken, om half 7 thuis en tegen 9 uur lag ik in 't slaap op de zetel. Om 11u mezelf naar boven kunnen slepen en daar verder geslapen tot 7u. En dat van een dagje extra werken. Dus vandaag babbel met de baas om op dat vlak (overuren kloppen) een stevig stapke terug te mogen zetten. Hij begreep het wel. M'n gewoon werk overdag moet nu wel voorrang krijgen en na zo'n vergaderingen ben ik gewoon té vermoeid en moet ik overdag recup nemen. Zo raakt dat werk dus achterop. Ipv 6 vergaderingen 's avonds eind april, werd het nu teruggeschroefd tot 3. De overige drie zullen ze zonder mij moeten doen. En in mei geen vergaderingen meer 's avonds. Die extra rust 's avonds zal welkom zijn.

A.s. woensdag m'n eerste sessie prénatale kiné. Ben wel benieuwd wat dat gaat geven. En woensdag komen ze ook de kinderwagen leveren! Yes!!

Gisteren kregen we ook nog bezoek van vrienden met twee kleine kindjes. Ze hadden superveel spulletjes bij, vooral kleertjes dan. Maar ook een mobieltje voor boven het park en ééntje voor boven de maxicosi te hangen, en een lichte reiswieg voor korte afstanden. Leuk leuk! Stillekesaan raken we nog voorzien van alle noodzakelijke spullekes :-)

 

 

20:45 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

20-03-10

alweer een week voorbij!

28 weken zwanger ondertussen, dus volop het derde trimester ingezet. Nog minder dan 3 maanden en ons ukje is daar. Lichte paniek af en toe, maar ook wel een stevig verlangen naar dat moment hoor. De paniek heeft eerder te maken met de huizenjacht en het feit dat we dus nog steeds onze droomstek niet hebben gevonden. Vorige week was het dus bijna zover, maar een koppel voor ons kaapte het huis voor onze neus weg. Een ander huis stond ons aan, maar de ligging absoluut niet. Té veel beton, te weinig rust, net datgene waarvoor we hier o.a. wegwillen. Gisteren dan een mooi huis op een absolute droomligging bekeken, maar het huis was kleiner dan wat we nu hebben, dus ook geen optie. Het huis van vorige week op die ligging en het was perfect geweest....Vandaag nog maar eens naar drie huizen gaan zien, maar 'k heb er geen goeie hoop in. Het goede nieuws is wel dat we ons budget gerust nog een beetje kunnen verhogen en dat heeft te maken met onze goeie verkoopprijs die we gehaald hebben met ons huis. Gisteren nog eens langs geweest bij onze financieel adviseur met de verkoopcompromis en hij heeft dus alles nog eens herrekend en dat zag er dus goed uit. Weliswaar lenen op 30 jaar, maar dat deert ons niet. We zaten er vijf jaar geleden ook mee in dat we op 20 jaar leenden (en dat kon dan verlengd worden naar 25 jaar) en zie...Na 5 jaar stopt dat alweer. Dus wie weet wat gebeurt er de komende 30 jaar. O.m. zal ventje in die periode erven van zijn ouders en dat verandert dan ook weer heel je situatie...

Gisteren had ik dus een dagje verlof en a.s. maandag ook nog (om nog eens met de notaris te gaan praten). Helaas voelde ik me gisteren ook wel een hele dag belabberd. M'n maag was echt niet in orde, voelde me zo slap als een vod en weer heel emotioneel. Tussen de afspraken door dus platte rust. Deze morgen gaat het al een tikje beter, maar buiten de drie huisbezoek-afspraken, blijf ik ook rustig thuis terwijl ventje zich moe gaat maken in Antwerpen.

Ukkie is gelukkig wel superactief, dus daar maak ik me geen zorgen om. Elke dag is het feest in mijn buik. Het gestamp blijft wel héél laag zitten, dus ukkie zit nog steeds in stuit (bleek bij de laatste echo). 't Zit dus gezellig met zijn poepje naar beneden en als 't trappelt met zijn beentjes is dat dus ook lekker naar beneden en onderaan opzij en niet naar boven. Kopje drukt dan tegen mijn maag aan. Voor mijn maag is dat misschien beter, dat daar niet constant tegen gestampt wordt, maar 'k hoop toch dat ukkie binnen dit en enkele weken besluit van zich goed te gaan leggen, want een keizersnee zou ik echt wel zonde vinden.Maar 't heeft nog alle tijd en zeg nu zelf: zou jij ook 12 weken ondersteboven willen hangen? Ik toch niet ;-)

 

down

 

 

08:26 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

14-03-10

té druk en dus moe

Een helse week achter de rug. Niet alleen waren donderdag en vrijdag razend druk op het werk, ook de huizenjacht was hels de afgelopen week. Maar liefst 10 huizen hebben we gaan bezichtigen, om moedeloos van te worden. Een combinatie van alles, samen met gewoon 6 maanden zwanger zijn natuurlijk, zorgde er donderdag- en vrijdagavond voor dat ik gewoon crashte. Doodop. Nochtans 's nachts goed geslapen (op dinsdagnacht na, toen hele nacht wakker gelegen), maar dan 's morgens toch uitgeput wakker worden, mezelf naar 't werk slepen, me daar volgieten met 2 koppen koffie om dan een hele dag geleefd te worden op 't werk, gevolgd door 's avonds huisbezoeken. Ik zag het tegen vrijdagavond niet meer zitten...De hormonen deden er een schepje bovenop en ventje zag zich dus geconfronteerd met een huilend wrak. Denk dat ik toen 2 uur aan een stuk gehuild en gejammerd heb ;-) Ach ja, ondertussen ben ik er wel weer wat bovenop. Waar een weekend al niet goed voor is hé.

Toch ook goed nieuws te rapen deze week! Donderdagmorgen naar de vroedvrouw op controle! En ventje ging mee, keigoe natuurlijk. Want zo konden we na 't ziekenhuis ineens door naar de bevolkingsdienst voor de officiële erkenning van ventje als papa van ons kleintje (gezien we niet getrouwd zijn), dat kan vanaf 6 maanden zwangerschap en is nodig voor 't kraamgeld en kindergeld en zo.

Het onderzoek dan: ook nu kregen we weer een echo en konden we ons kleintje dus live zien. Zalig gewoonweg. Alles zag er goed uit. Ukkiepuk is mooi gegroeid de voorbije weken, alhoewel de lengte toch iets onder 't gemiddelde zit. Qua gewicht wel oké, da's nu zo'n 900 gram. En die beentjes blijven lang hé ;-) Maar 't ziet er naar uit dat ik geen jumbo-baby ter wereld ga zetten, maar cfr. de vroedvrouw is het belangrijkste dat ukkie gewoon gradueel blijft meegroeien de komende weken. Ikzelf was bij mijn geboorte (én voldragen toen) ook slechts 46 cm en onder de 3 kg, dus die genen zal ik nu gewoon doorgeven zeker?

Jammer genoeg was het echo-toestel bij de vroedvrouw niet zo goed als dat bij de gyne zelf, beelden waren iets minder scherp zodat de foto's ook niet zo veelzeggend zijn.

Dus dan maar een foto van mijn buikje op 27 weken ofte dik 6 maanden zwangerschap!

buikje 27w (6m)buikje 27w (6m)2

 

20:21 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

10-03-10

kilo's vliegen eraan + yes, een kinderkamer!

Het ging lang goed, wat mijn gewicht betreft. De eerste drie maanden leek het nog faliekant de verkeerde richting uit te gaan. Die eerste maanden maar liefst 4 kg bijgekomen. Wat wil je dan ook...ik was nooit misselijk, zolang ik maar voldoende eten in mijn mond stopte en dat van 's morgens tot 's avonds. Begin december was weegschaaldie fase gelukkig voorbij en stabiliseerde de gewichtstoename. Tussen begin december en eind februari nog eens 3 kg bijgekomen, dus mooi 1 kg per maand zoals de boekskes het voorschrijven. En dan de voorbije twee weken...2 kg erbij!! Oh neen!!! Zit dus ineens aan 9 kg. En net nu moet ik weer op controle, dus denk dat ik stevig naar m'n voeten ga krijgen. Nochtans heb ik niks speciaals gedaan, ik eet zelfs minder dan voor m'n zwangerschap. En ukkepuk zal nu toch ook wel geen 2 kg bijgekomen zijn, zou dan wel een monsterke zijn tegen dat hij/zij eruit komt :-) Enfin, 'k ga er niet om gaan diëten hoor, daarvoor is gezondheid van ukkie te belangrijk. Ik vermoed dat de complete sportstop er voor iets tussenzit, dat was nog een manier om calorieën te verbranden natuurlijk...We zullen wel zien hoe het evolueert.

En dan de kinderkamer! Ze is besteld, jeuj!! Zaterdag m'n ma en pa eens aangesproken, want ze hadden beloofd het bedje te financieren. De catalogus laten zien en ze vonden het ook een supermooie kamer. En besloten prompt meer dan een derde van de kamer te financieren. Vervolgens pakte ma de telefoon en belde ze mijn broer om te zeggen dat hij als peter ook maar zoveel moest sponsoren. Daarmee was al meer dan 2/3e van de ganse kamer betaald. Zelf hebben we dan nog het saldo opgelegd. Zondag dus via 't internet de bestelling geplaatst en kreeg vandaag een telefoontje van Dreambaby met de vraag wanneer ik de kamer het liefst geleverd zou zien? Wow, vind ik wel een fijne service! Dus de kamer komt er eind april aan! Dus nog efkes tijd om ruimte te maken om het bedje en de commode te zetten. Hopelijk slaag ik er zelf nog in om die dingen ineen te zetten, ventje heeft op dat vlak twee linkerhanden :-)

kamer

Zo meteen weer effe op pad op huizenjacht, afspraak om 8 uur voor weer een huisje te gaan bezichtigen, huis nr. 23!

 

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) |  Facebook

03-03-10

beetje beginnen plannen

Alweer een druk weekje achter de rug. Ten eerste wat noodzakelijk gedoe omtrent de verkoop van ons huis. Even bij de notaris langs om een compromis te bespreken, en dan ook nog effectief die compromis getekend krijgen met de kopers erbij. Dat laatste is vanmorgen gebeurd, dus een belangrijke stap is gezet. Eind juni volgt de officiële akte. De notaris zei al grappend dat ie zo af en toe wel eens in 't moederhuis moet langsgaan om daar aktes af te handelen. Hij heeft zo de indruk dat vrouwen soms met opzet net een verkoop/aankoop plannen op het moment dat er een kleintje komt, moet ventje alles doen om verhuisd te geraken. Hihi. Best wel een grapjas, die notaris van ons...

En natuurlijk nog steeds op huizenjacht. Zo zijn we zondag in vol stormweer naar een kijkdag van een huis in Duffel geweest. Oh wat zullen die verkopers gevloekt hebben, dat het net gigantisch hard aan het stormen was. Want het huis in kwestie bleek allesbehalve stormbestendig te zijn en heel het terrein rondom stond onder water. Geen kat die dat wil kopen natuurlijk...Of je moest iemand met heel veel geld zijn om heel de boel te laten draineren of zo...Voor de rest was het wel een prachtig huis, maar ja, vochtellende hebben we al genoeg meegemaakt, dus daar kijken we nu wel voor uit...

Zaterdag eens naar een Baby-beurs geweest. Wat een teleurstelling zeg. Er stond amper iets, daar moest je dan 6,5 euro inkom voor betalen. Ze beloofden allerlei goodies, daar hebben we niet echt iets van gezien, behalve baby-eten dat wij nog bbslingniet kunnen gebruiken en dat vervalt begin juni...Zijn we dus echt niks mee. Slechts één interessante stand, die van Babylonia...Allerlei draagsystemen voor je kleintje. Had al bij Lien gelezen dat zij zot is van haar Tricot-Slen en dat kon ik daar dus even uitproberen met een baby-pop. Goh wat voelde dat even raar aan. Ventje kon zijn lach amper inhouden ;-) In ieder geval: het is niks voor mij. Let wel, ik ben absoluut overtuigd van dat draagsysteem! Maar ik ben er veel te onhandig voor. Ik liet die baby-pop al constant vallen, wat moet dat dan met een echt kindje niet geven. Gelukkig hadden ze al hun systemen bij, dus ook de BB-sling en awel...dat lag mij dus 100% en biedt quasi hetzelfde draagcomfort dan de Tricot-Slen. Mezelf dus verwend met die BB-sling (kost dus 50 euro, slik) en nu zit ik al te popelen om dat ding te gebruiken, maar zal nog dik drie maanden moeten wachten :-) Ventje stelde al voor om te oefenen met de kat, maar al die katteharen in die sling lijkt me nu ook niet zo gezond. En denk dat de kat het niet zo leuk zou vinden.

En verder is het nu toch wel concreet beginnen plannen. Zo zitten we natuurlijk met een verhuis in augustus-september, dus wat dan met de kinderkamer tot dan? Kindje moet toch ergens slapen en ik moet wel ergens comfortabel pampertje kunnen verversen en kleertjes kunnen leggen enzo..Dus na twee nachten piekeren vanmorgen een voorstel aan ventje gedaan, waar ie na wat discussie mee akkoord was. Concreet gaan we al een deel van onze zogenaamde "boekenkamer" inpakken in dozen. Die kamer staat dus letterlijk vol met boekenkasten met ...euh...boeken dus en een giga-collectie strips en comics. Eén kant ga ik al volledig inpakken en dan de boekenkasten (eigenlijk gewoon rekken met losse planken) uiteenhalen (die zijn op 2 minuten uiteengehaald). Zo is er één kant vrij voor het bedje en de lage commode (waar het verzorgingskussen op komt te liggen). Eén boekenrekje blijft staan om dan de kleertjes op te leggen. Die kamer is pal naast onze slaapkamer, dus moest het toch nodig zijn, kan het bedje evt. ook wel naar onze kamer verhuizen, maar we gaan toch proberen om kleintje direct in zijn eigen kamer te laten slapen. Ben alweer een heel stuk geruster nu se ;-)

En nu eens dringend beginnen werk maken van het ontwerp van geboortekaartje!

 

 

20:07 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook