03-03-10

beetje beginnen plannen

Alweer een druk weekje achter de rug. Ten eerste wat noodzakelijk gedoe omtrent de verkoop van ons huis. Even bij de notaris langs om een compromis te bespreken, en dan ook nog effectief die compromis getekend krijgen met de kopers erbij. Dat laatste is vanmorgen gebeurd, dus een belangrijke stap is gezet. Eind juni volgt de officiële akte. De notaris zei al grappend dat ie zo af en toe wel eens in 't moederhuis moet langsgaan om daar aktes af te handelen. Hij heeft zo de indruk dat vrouwen soms met opzet net een verkoop/aankoop plannen op het moment dat er een kleintje komt, moet ventje alles doen om verhuisd te geraken. Hihi. Best wel een grapjas, die notaris van ons...

En natuurlijk nog steeds op huizenjacht. Zo zijn we zondag in vol stormweer naar een kijkdag van een huis in Duffel geweest. Oh wat zullen die verkopers gevloekt hebben, dat het net gigantisch hard aan het stormen was. Want het huis in kwestie bleek allesbehalve stormbestendig te zijn en heel het terrein rondom stond onder water. Geen kat die dat wil kopen natuurlijk...Of je moest iemand met heel veel geld zijn om heel de boel te laten draineren of zo...Voor de rest was het wel een prachtig huis, maar ja, vochtellende hebben we al genoeg meegemaakt, dus daar kijken we nu wel voor uit...

Zaterdag eens naar een Baby-beurs geweest. Wat een teleurstelling zeg. Er stond amper iets, daar moest je dan 6,5 euro inkom voor betalen. Ze beloofden allerlei goodies, daar hebben we niet echt iets van gezien, behalve baby-eten dat wij nog bbslingniet kunnen gebruiken en dat vervalt begin juni...Zijn we dus echt niks mee. Slechts één interessante stand, die van Babylonia...Allerlei draagsystemen voor je kleintje. Had al bij Lien gelezen dat zij zot is van haar Tricot-Slen en dat kon ik daar dus even uitproberen met een baby-pop. Goh wat voelde dat even raar aan. Ventje kon zijn lach amper inhouden ;-) In ieder geval: het is niks voor mij. Let wel, ik ben absoluut overtuigd van dat draagsysteem! Maar ik ben er veel te onhandig voor. Ik liet die baby-pop al constant vallen, wat moet dat dan met een echt kindje niet geven. Gelukkig hadden ze al hun systemen bij, dus ook de BB-sling en awel...dat lag mij dus 100% en biedt quasi hetzelfde draagcomfort dan de Tricot-Slen. Mezelf dus verwend met die BB-sling (kost dus 50 euro, slik) en nu zit ik al te popelen om dat ding te gebruiken, maar zal nog dik drie maanden moeten wachten :-) Ventje stelde al voor om te oefenen met de kat, maar al die katteharen in die sling lijkt me nu ook niet zo gezond. En denk dat de kat het niet zo leuk zou vinden.

En verder is het nu toch wel concreet beginnen plannen. Zo zitten we natuurlijk met een verhuis in augustus-september, dus wat dan met de kinderkamer tot dan? Kindje moet toch ergens slapen en ik moet wel ergens comfortabel pampertje kunnen verversen en kleertjes kunnen leggen enzo..Dus na twee nachten piekeren vanmorgen een voorstel aan ventje gedaan, waar ie na wat discussie mee akkoord was. Concreet gaan we al een deel van onze zogenaamde "boekenkamer" inpakken in dozen. Die kamer staat dus letterlijk vol met boekenkasten met ...euh...boeken dus en een giga-collectie strips en comics. Eén kant ga ik al volledig inpakken en dan de boekenkasten (eigenlijk gewoon rekken met losse planken) uiteenhalen (die zijn op 2 minuten uiteengehaald). Zo is er één kant vrij voor het bedje en de lage commode (waar het verzorgingskussen op komt te liggen). Eén boekenrekje blijft staan om dan de kleertjes op te leggen. Die kamer is pal naast onze slaapkamer, dus moest het toch nodig zijn, kan het bedje evt. ook wel naar onze kamer verhuizen, maar we gaan toch proberen om kleintje direct in zijn eigen kamer te laten slapen. Ben alweer een heel stuk geruster nu se ;-)

En nu eens dringend beginnen werk maken van het ontwerp van geboortekaartje!

 

 

20:07 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Ik heb mijn kindjes altijd in draagdoeken gedragen, heb hier nu zelfs nog zo'n ringsling (bbsling) liggen, de buggy werd haast niet gebruikt. Vond dat zalig, het is inderdaad even oefenen maar daar ben je zo mee weg en dan is het zo handig, nergens zitten sleuren met een buggy, je hebt altijd je beide handen vrij, je moet maar eens gaan kijken bij www.mistermirko.be die maakt er hele stevige en hele handige! Je kan er natuurlijk ook altijd zelf ééntje maken, heb ik ook gedaan! Groetjes en hopelijk vind je snel een huisje dat bij je past!

Gepost door: Wendy | 04-03-10

Je moet eens kijken voor een draagdoekcursus, ze geven die wellicht wel ergens in je buurt. Zo'n sling is goed, maar pas vanaf een maand of drie. Een sling van MisterMirko is inderdaad wel beter dan die van Babylonia... Ik heb een sling, een tricot slen en een beco, drie draagsystemen voor telkens verschillend gebruik. Maar ik heb dan ook geen dure buggy :)

Gepost door: Lien | 16-03-10

De commentaren zijn gesloten.