24-02-10

auw en piep

Gezondheidsgewijs begin ik stevig last te krijgen van wat kwaaltjes. Op zich hebben ze niet veel met mijn zwangerschap te maken, allé ja, de maagproblemen misschien wel. Maar 't zijn kwalen die ik anders ook heb of in deze periode zou hebben.

Ten eerste m'n longen. Vorig jaar 5 maand lopen hoesten en piepen alvorens de dokter erachter kwam (na ettelijke onderzoeken en o.m. een echo van mijn schildklier) dat ik met een stevige allergie op mijn luchtwegen zit. De bloedtest wees uit dat ik allergisch ben aan zowat alles dat uitkomt in de natuur van januari tot augustus. 'k Mag me nu dus gelukkig prijzen dat de winter zo lang heeft aangehouden en de symptomen dus nu pas eind februari weer stevig opduiken. Hoesten, kriebelende keel en een piepende ademhaling met momenten. Na een trap oplopen moet ik soms vijf minuten terug op adem komen. Pfftt...

Ten tweede mijn maag: vier jaar geleden werd via een gastroscopie ontdekt dat ik een maagbreukje heb. Scheurtje aan m'n middenrif ter hoogte van waar de slokdarm de maag bereikt. Symptomen zijn natuurlijk mega-reflux en soms ook stekende maagpijn. Te veel eten is sowieso om problemen vragen.

Van m'n maag had ik dus sowieso ook al last, voor m'n zwangerschap. Maar een groeiend kind in je buik duwt dus tegen je maag en dat zal de komende weken alleen nog maar erger worden, tot aan 8 maand ongeveer en kindje weer naar beneden begint te zakken. De laatste dagen hield ik het dus niet meer uit van de pijn. Gisterenmiddag zelfs van m'n werk naar de apotheek gehold voor Gaviscon, gewoon om de dag verder door te kunnen komen.

Vandaag van thuis uit werken en vanmorgen in paniek de dokter gebeld. Ik mocht gelukkig er even tussen, ze werkte deze voormiddag op afspraak. Helaas geen goed nieuws. Voor beide kwalen kan ik niets innemen, net omdat ik zwanger ben. Voor mijn longen is elk anti-allergiemiddel gevaarlijk voor het kindje en een puffer om al minstens m'n ademhaling wat op peil te brengen is ook niet toegelaten. Blijven hoesten en sukkelen dus. Mag wel vlierbessnoepjes nemen om de prikkel in mijn keel wat te verlichten, wat hopelijk dan het hoesten ook wat tegenhoudt. Dat direct gaan halen in de apotheek en het helpt inderdaad wel een beetje.

Voor m'n maag moet ik me blijven beroepen op Gaviscon, maar mag er nu ook Riopan (iets gelijkaardigs) bijnemen om het maagzuur wat te temperen. En voorts mijn maaltijden verder opdelen in kleine stukjes, zodat ik geen grote hoeveelheden tegelijk eet. En dus pijnlijden tot na de bevalling...Daarna mag ik wel wat straffers beginnen nemen, wat wel combineerbaar zou zijn met borstvoeding.

Pfew...ach ja, gezondheid van beebje gaat voor alles, dus we bijten door hé.

Ook goed nieuws te rapen: we hebben een bod op ons huis, en dan nog aan de vraagprijs! Morgenvroeg trek ik even naar de notaris om een compromistekst te bespreken en wat praktische details en dan volgende week wordt de compromis getekend (ofwel onderhands ofwel ineens bij de notaris, de kopers kiezen dezelfde notaris dus waarschijnlijk gaan we de compromis ook al maar daar doen, biedt voor beide partijen wat meer garantie). Nu zelf nog een huis vinden, maar heb er een goed gevoel bij dat dat ook wel zal lukken....Spannend spannend spannend!!

 

 

 

16:20 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

babyke en als hij of zij eruit komt ... dan mag mamsie hem of haar es ferm onder zijn voeten geven dat hij zo ambetant was in dat buikje :-)))

Gepost door: Koen | 24-02-10

hallo ,
graag nodig ik u uit om lid te worden van mijn forum www.baby-hoop.com
nog veel succes met u zwangerschap
groetjes en hopelijk tot snel

Gepost door: jessica | 02-03-10

De commentaren zijn gesloten.