06-01-10

jeuj, we weten het!!

Maandag stond alweer de derde controle in het ziekenhuis op de agenda. Terwijl de eerste weken naar aanloop naar de echo van 30 november tergend traag verliepen, verliepen de voorbije weken opvallend vlot. Ineens was het al zo ver en mocht ik weer gaan! En dit keer kon ventje er wel bij zijn. Eerst direct goed nieuws: uitslag tripel-test was goed gebleken. Kans op Down is gedaald van 1 kans op 200 naar 1 kans op 4800. Pfew...Goed genoeg voor haar om geen verdere onderzoeken meer te bevelen. Het blijft natuurlijk nog altijd een kans, maar dat zullen verdere onderzoeken ook altijd zo aangeven, zodat het toch uiteindelijk afwachten blijft tot op de dag van de bevalling. Maar 'k maak me er geen zorgen in, we zien wel. Ook rest van m'n bloedwaarden waren oké en m'n bloeddruk was nu eindelijk ook weer goed. En dan de vraag: willen jullie het geslacht weten? Tuurlijk wilden we dat. Dus werd er weer een echo gemaakt, jippie!! En daar zagen we ons ukje liggen in een superingewikkelde lenige yoga-houding. Helemaal ineengekruld met de beentjes dan tot achter zijn hoofdje opgetrokken. Jawadde. Het verklaart wel waarom m'n buikje de laatste twee weken niet zo superhard gegroeid is in vergelijking met m'n collega (die ipv een week al een maand verder lijkt dan ik). Bij haar ligt het kleintje lekker uitgestrekt verticaal in haar buik. En bij mij is het dus een klein bolletje dat zich diep in mijn onderbuik heeft genesteld en daar de warmte zoekt. Een koukleumpje net zoals ik dus :-) Maar....ukje gaf wel het geslacht prijs en mama had gelijk! :-) Papa wou het dus eerst niet geloven en vroeg nogmaals bevestiging. Gyne moest daar wel mee lachen. Zij zei dat in haar ervaring quasi altijd de mama's gelijk hebben :-)

Het opmeten van de lengte lukte door zijn houding niet zo goed. Ze heeft een dwarse lijn getrokken op de echo-foto, die gaf 8,7 cm aan. Thuis dan met een touwtje dan effectief eens van kruin tot stuit opgemeten via de ruggegraat (dat kon ze nl. niet met het echo-toestel) en dan kwamen we aan 16,3 cm, zo opgekruld ligt hij/zij dus :-) Met de beentjes erbij is dat dus zo'n dikke 22 cm, kan al tellen hé. Benieuwd wanneer ukje zich gaat uitrekken (ik vermoed vanaf de dag dat het weer wat warmer wordt) en welk effect dat op m'n buik gaat hebben ;-)

 

Op de foto zie je het hoofdje, het lijfje (met de ruggegraat) en de beentjes die dwars erboven liggen met de voetjes tot aan het hoofdje...Ukje houdt ook zijn armpjes boven het hoofdje, als je goed kijkt zie je één handje boven het hoofde eruit steken...

baby

20:03 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.