28-12-09

meter en peter

Voilà, kerstmis hebben we alweer overleefd. In m'n kennisenkring merk ik dat het xmasbij velen een periode is waar ze rap vanaf willen, een zware plicht, van moetes, een circus, blablabla. Wat is me dat toch. Je maakt er toch gewoon van wat je zelf wil? Geen zin om bij familie te gaan eten...ga dan gewoon op reis of plan iets anders. Wij vertrekken morgen naar London om er oudjaar te vieren, ook omdat we geen zin hadden in verplichte oudejaarsfun. Gingen we niet naar London, zouden we het gewoon rustig thuis onder ons tweetjes vieren, zonder aan enige verplichtingen te moeten voldoen. En als een ander daar problemen mee heeft, dan is dat vooral een probleem voor die andere hé.

Maar soit :-) Ik ben wel fan van de kerstperiode. Ten eerste geniet ik nu van een weekje verlof. Ten tweede hou ik van de gezelligheid in een verder kille en donkere periode. En de cadeaukes zijn ook wel leuk natuurlijk. Heb toch wel heel wat leuke dingen gekregen dit jaar en gelukkig niet enkel voor ons superheldje (die cadeautjes zijn ook welkom natuurlijk) maar ook wat dingen voor mij persoonlijk.

godfatherEn we hebben nu ook officieel de peter en meter gevraagd of ze die "taak" op zich willen nemen. Op Kerstavond heb ik mijn broer gevraagd of hij peter wil worden. Als 40-jarige is hij nog steeds vrijgezel en kinderloos, dus leek het me wel gepast. En hij is mijn enige broer. Enige struikelblok is dat we zeer weinig contact met elkaar hebben. Hij is echt een verstokte vrijgezel die gewoon zijn ding doet en dus amper thuis is en ieder weekend wel op stap met vrienden en dergelijke. En hij woont niet bij de deur hier. Maar hij is nu eenmaal mijn enige broer en wie weet brengt zijn petekindje ons wel weer dichter bij elkaar?

Op Kerstdag dan aan mijn schoonmoeder gevraagd of zij meter wil worden en dat zag ze direct zitten. Langs ventjes kant zijn er geen "jonge" vrouwen in de familie. 't Zijn allemaal jongens. En ventje is enig kind. Dus dan bleef enkel zijn ma of een tante over. En dan leek zijn ma ons de meest logische keuze. Maar erg vind ik dat niet. Ze is een schat van een mens die ons nu al overstelpt met cadeautjes en tips en al uitgebreid heeft aangeboden om te babysitten en zo. Dus eigenlijk kunnen we ons geen betere meter wensen, denk ik.

 

 

aan iedereen de beste wensen voor 2010!! maak er een fantastisch jaar van!!


 

08:51 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

24-12-09

rust en bubbels!

Eindelijk vakantie! Weliswaar maar een dikke week, maar verdikke...'k keek er toch naar uit hoor. Een paar dagen lekker uitslapen en gewoon lekker m'n ding doen, zalig! Volgende week enkele daagjes naar London, tenminste als er geen problemen meer zijn met de Eurostar. We zitten er tot 1 januari, zal wel eens leuk zijn, zo Oudjaar in London vieren!

En wanneer we terug zijn, staat er eindelijk nog eens een bezoekje aan de gyne op de planning. Ik hoop dat we terug een echo krijgen en dat ze het geslacht kan zien. Ben benieuwd of mijn voorgevoel juist gaat zijn.

Eergisteren denk ik dat ik m'n superheldje heb voelen bewegen. Had m'n hand op mijn buik gelegd en m'n aandacht wat gefocused en plots voelde ik plofjes en bubbeltjes (kan het moeilijk beschrijven) in mijn onderbuik, net boven m'n schaambeen, dus daar waar m'n baarmoeder momenteel ligt. Zou het? Als ik de internetfora er op napluis, zijn dat toch de eerste tekenen dat je je baby voelt. Gisteravond had ik te veel last van maag en darmen, dat de signalen wat verward waren. En gelet op het kerstdiner vanavond en morgenavond, denk ik niet dat ik de komende avonden weer terug m'n kleintje bewust ga kunnen voelen.  Vind het in ieder geval spannend en zal blij zijn dat de bewegingen zo uitgesproken zijn dat ook ventje kan komen meevoelen, dan wordt het voor hem ook wat tastbaarder en reëler...Nog een paar weekjes wachten vermoed ik. Bij een eerste zou het echt duidelijk voelbaar moeten zijn vanaf week 20 ongeveer...Pfft...da's nog 4 weken! ;-)

Prettige feestdagen iedereen!!!

kerst

14:54 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

18-12-09

en ondertussen...

Ondertussen gaat alles weer zijn normale gangetje. De buikgriep is volledig verdrongen en 'k heb zelfs een goeie week achter de rug. De leuke maanden van de zwangerschap lijken aangebroken te zijn, jiehaa! Enkel de vermoeidheid teistert me nog een beetje. Eén slechte nacht en ik heb er dagen last van, lijkt het wel. Ook deze week was weer een zware week op het werk met o.m. twee avonden werken en de week startte dan op maandag nog na een volledig slapeloze nacht. Enkel woensdag was relaxed (half dagje recup) en vandaag is ook een zeer relaxte werkdag en ben ik al door mijn geplande werkvoorraad heengewerkt (en 't is nog maar half 4). Volgende week nog 4 daagjes werken en dan vakantie tot na nieuwjaar, zit er reikhalzend naar uit te kijken!

Woensdagnamiddag dus verlof en dan ben ik met ventje naar Eindhoven gereden om wat te gaan shoppen. We zijn eens in de Babydump gaan kijken voor spulletjes...jeetje wat je allemaal nodig hebt voor zo'n kleintje! Niet te doen. En dan al die keuze wat het oh zo moeilijk maakt. Er stonden een hondertal kinderwagens, kies dan maar eens de goeie uit! We weten het dus niet. Hetzelfde met groeistoeltjes, bedjes, een box, enz....Pfffttt...Voorlopig nog niets gekocht hoor, geen zin om dat in het voorjaar dan misschien allemaal nog mee te moeten verhuizen. Maar kiezen kunnen we al proberen natuurlijk. We gaan toch ook in enkele Belgische winkels eens kijken wat er zoal allemaal te koop is.
Verder natuurlijk nog wat zwangerschapskledij gekocht, maar voor de winter is er echt niet veel te vinden. Het vriest dat het kraakt buiten en wat vind je van kledij: t-shirtjes, hemdjes en that's it. Een trui? Met moeite een tweetal lichte jersey-truitjes gevonden en dan één trui met korte mouwen (waar je dan een hemd of t-shirt met lange mouwen onder moet dragen, ook niet superwarm natuurlijk). Enfin, het beste maar van maken. Gelukkig had ik H&M al een cardigan gevonden die redelijk warm is en waar ik nu mee rondloop. Het valt nu echt op dat ik zwanger ben trouwens, ik kan beginnen showen met een buikje ;-) Vind ik best wel leuk, buikje mag gerust nog een beetje boller zijn, nu is het precies nog een gewoon dikke-mensen-buikje ;-)

15:43 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

10-12-09

ziekskes

Geen bloeddrukproblemen deze keer, wel buikgriep of iets gelijkaardags (darm- en maaginfectie) houden me sinds gisteren thuis. De extra rust is welgekomen natuurlijk, maar hoe ik me in de nacht van dinsdag op woensdag en dan de hele woensdag voelde...dat wil ik toch nooit meer meemaken. Wat was me dat zeg. En de oorzaak ligt hem in de twee dagen dat ik met m'n collega's van het werk weg was, want 2 andere collega's liggen nu ook al geveld en een derde begint ook last te krijgen. Iets in 't water ginder blijkbaar.

Ik had maandag al wel last van brandend maagzuur, maar dat heb ik heel vaak. Dinsdag weer van dat en dan 's avonds na de vergadermarathon nog naar de opleiding. Daar was de pijn in mijn maag nog amper vol te houden en ik was dan ook blij dat het tien uur was en ik naar huis kon vertrekken. In de auto begon ik misselijk te worden, van de pijn dacht ik. Ik stond net op tijd geparkeerd, want de misselijkheid ging over in kokhalzen en toen ik de deur van m'n auto opendeed volgde de stortvloed op de stoep...Niet zo leuk. Nog drie keer overgeven, vooraleer ik eindelijk het korte stukje naar huis kon wandelen. Wat water gedronken en Gaviscon en dan m'n bed in. Ventje bood al aan om in het logeerbed te slapen, want hij wist dat hij ging snurken (hij had wijn gedronken bij zijn ouders) en wilde me de nodige nachtrust gunnen. Die nachtrust is er niet gekomen. Was heel de nacht doodmisselijk en rond 1u begon het braken weer gevolgd door verschrikkelijke diarree. Het stroomde er letterlijk uit, vreselijk. Het braken was verschrikkelijk pijnlijk omdat mijn maag leeg was en ik dus pure gal uitbraakte, het leek alsof mijn maag zelf zich een weg naar buiten zocht. En dat dus de hele nacht door, telkens half uurtje bed in om dan weer naar de badkamer te spurten. Elke keer brak ook letterlijk het zweet me uit en was ik kletsnat van boven tot onder. Chauffage opgezet omdat ik begon te bevriezen en dan maar wachten tot het ochtend was. 's Ochtends de dokter gebeld om te vragen of hij of zijn vrouw (eigenlijk is zij mijn huisarts) konden langskomen en dat gebeurde in de namiddag. Blij dat ik iets kreeg voorgeschreven tegen de misselijkheid, want tot dan lukte het zelfs niet om wat water binnen te houden. Primperan is het wondermiddel, veilig voor zwangere vrouwen. En ik hield het binnen! Verder plat op de zetel, kon enkel op mijn rug liggen en niet op mijn zij (want dan werd ik weer misselijk) en proberen beetje te slapen. Tegen de avond wat platte cola gedronken om wat suiker binnen te krijgen en daarna wat rijst gekookt met een beetje mais en vis en daar een dikke handvol van gegeten en dat is ook binnengebleven.

Nu, na een stevig nachtje doorslapen, gaat het gelukkig al stukken beter. Leef nu op beschuit met confituur en vanavond proberen de pasta op te eten die ventje gaat bereiden se. Verder toch al beetje actiever, sebiet een frisse neus halen buiten, zal ook even deugd doen.

Gelukkig zou het absoluut geen kwaad kunnen voor m'n ukje, want daar maakte ik me natuurlijk wel direct zorgen over. Maar de dokter stelde me op dat vlak echt wel gerust, dus we zullen er maar op vertrouwen hé.

 

13:02 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

06-12-09

lage bloeddruk

De lage bloeddruk blijft me wel wat parten spelen. Maandag bij de gyne was ie 10 over 6, toch wel te laag voor mijn doen. Ik had vroeger altijd een te hoge bloeddruk bloeddruk(13 over 10), door te beginnen sporten is ie wat gezakt tot een gezond niveau (11 over 8), maar sinds ik zwanger ben is ie dus wat te laag. Wou maandagavond gaan spinnen, maar toen ik die waarden hoorde, besloot ik dat maar wijselijk niet te doen (er werd me ook een avondje platte rust geadviseerd natuurlijk). De week was dan zo verschrikkelijk druk (allerlei drukke toestanden op het werk, met o.m. een avondopleiding en dan mijn ma die vrijdag geopereerd werd (en 't is gelukkig allemaal goed afgelopen!!), dat die bloeddrukproblemen wel bleven. Vrijdagavond met het naar huis wandelen van 't station, vreesde ik effe dat ik er niet zou geraken, voelde me echt slappekes en moe. Vrijdagavond dan nog naar het ziekenhuis voor m'n ma, ik was stikkapot toen ik weer thuiskwam. Maar een nachtje zorgeloze slaap doet dan toch wonderen, want zaterdag voelde ik me plots stukken beter. Kon zelfs nog eens wat sporten (half uurtje joggen) en de stad platshoppen naar kerstcadeaukes :-) en m'n ma uiteraard weer gaan bezoeken (ze zag er al supergoed uit!).

Vanmorgen dan weer gaan sporten, maar dat ging toch niet zo denderend (nochtans goed en lang geslapen). Deze namiddag dan mijn ma gaan ophalen in het ziekenhuis (ze mocht al een dagje vroeger naar huis!) en deze avond nog wat strijk gedaan en toen kreeg ik ineens weer een bloeddrukval. Voelde me wegdraaien, dus rap gaan zitten, cola gedronken en ventje was net bezig met het avondmaal en die stevige winterkost (preipuree en kipkroketjes) bracht me even terug tot bij de levenden :-) Maar zo meteen duik ik toch wel weer het zeteltje in voor de rest van de avond. Heb nl. weer een razenddrukke werkweek (met o.m. twee dagen weg voor het werk en terug avondopleiding) voor de boeg!

Hopelijk betert het toch wat gauw met die bloeddruk. Las dat het niet zo abnormaal was, mijn lichaam produceert dezer weken blijkbaar zo'n 5 liter bloed extra om dat kleintje te bevoorraden. Maar niet iedereen heeft daar een lage bloeddruk van, bij de meesten is het andersom. Toch maar in 't oog houden zeker?

 

19:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

03-12-09

de sint?

Vanmorgen op kantoor aangekomen, lag er een pakje in mijn postbakje. Erin zat een ongelooflijk leuk baby-kruippakje. Echter...geen kaartje erbij, of op de verpakking een naam geschreven. Van wie kwam dit? Bij de andere drie collega's die mama/papa worden volgend jaar lag er een gelijkaardig pakje in hun postbakje. Hoe leuk! Maar wie zat er achter. E. wist wie het was, zij had haar pakje nl. live gekregen, de schenker nl. op heterdaad betrapt. Maar ze had geheimhouding beloofd en normaal kan ze haar mond niet houden, maar nu lukte het haar wonderwel wel. En hoe gek: zij had als enige een ander pakje gekregen dan ik, M. en A. Dus zat E. er misschien zelf achter? Ze wou het in ieder geval niet toegeven. Een paar andere collega's "ondervraagd", maar geen één wilde bekennen. Het blijft dus voorlopig een mysterie, maar we zijn toch wel héél blij met deze leuke attentie!! Een cadeautje van de Sint zullen we maar denken hé.

sint

21:22 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook