28-12-09

meter en peter

Voilà, kerstmis hebben we alweer overleefd. In m'n kennisenkring merk ik dat het xmasbij velen een periode is waar ze rap vanaf willen, een zware plicht, van moetes, een circus, blablabla. Wat is me dat toch. Je maakt er toch gewoon van wat je zelf wil? Geen zin om bij familie te gaan eten...ga dan gewoon op reis of plan iets anders. Wij vertrekken morgen naar London om er oudjaar te vieren, ook omdat we geen zin hadden in verplichte oudejaarsfun. Gingen we niet naar London, zouden we het gewoon rustig thuis onder ons tweetjes vieren, zonder aan enige verplichtingen te moeten voldoen. En als een ander daar problemen mee heeft, dan is dat vooral een probleem voor die andere hé.

Maar soit :-) Ik ben wel fan van de kerstperiode. Ten eerste geniet ik nu van een weekje verlof. Ten tweede hou ik van de gezelligheid in een verder kille en donkere periode. En de cadeaukes zijn ook wel leuk natuurlijk. Heb toch wel heel wat leuke dingen gekregen dit jaar en gelukkig niet enkel voor ons superheldje (die cadeautjes zijn ook welkom natuurlijk) maar ook wat dingen voor mij persoonlijk.

godfatherEn we hebben nu ook officieel de peter en meter gevraagd of ze die "taak" op zich willen nemen. Op Kerstavond heb ik mijn broer gevraagd of hij peter wil worden. Als 40-jarige is hij nog steeds vrijgezel en kinderloos, dus leek het me wel gepast. En hij is mijn enige broer. Enige struikelblok is dat we zeer weinig contact met elkaar hebben. Hij is echt een verstokte vrijgezel die gewoon zijn ding doet en dus amper thuis is en ieder weekend wel op stap met vrienden en dergelijke. En hij woont niet bij de deur hier. Maar hij is nu eenmaal mijn enige broer en wie weet brengt zijn petekindje ons wel weer dichter bij elkaar?

Op Kerstdag dan aan mijn schoonmoeder gevraagd of zij meter wil worden en dat zag ze direct zitten. Langs ventjes kant zijn er geen "jonge" vrouwen in de familie. 't Zijn allemaal jongens. En ventje is enig kind. Dus dan bleef enkel zijn ma of een tante over. En dan leek zijn ma ons de meest logische keuze. Maar erg vind ik dat niet. Ze is een schat van een mens die ons nu al overstelpt met cadeautjes en tips en al uitgebreid heeft aangeboden om te babysitten en zo. Dus eigenlijk kunnen we ons geen betere meter wensen, denk ik.

 

 

aan iedereen de beste wensen voor 2010!! maak er een fantastisch jaar van!!


 

08:51 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.