10-12-09

ziekskes

Geen bloeddrukproblemen deze keer, wel buikgriep of iets gelijkaardags (darm- en maaginfectie) houden me sinds gisteren thuis. De extra rust is welgekomen natuurlijk, maar hoe ik me in de nacht van dinsdag op woensdag en dan de hele woensdag voelde...dat wil ik toch nooit meer meemaken. Wat was me dat zeg. En de oorzaak ligt hem in de twee dagen dat ik met m'n collega's van het werk weg was, want 2 andere collega's liggen nu ook al geveld en een derde begint ook last te krijgen. Iets in 't water ginder blijkbaar.

Ik had maandag al wel last van brandend maagzuur, maar dat heb ik heel vaak. Dinsdag weer van dat en dan 's avonds na de vergadermarathon nog naar de opleiding. Daar was de pijn in mijn maag nog amper vol te houden en ik was dan ook blij dat het tien uur was en ik naar huis kon vertrekken. In de auto begon ik misselijk te worden, van de pijn dacht ik. Ik stond net op tijd geparkeerd, want de misselijkheid ging over in kokhalzen en toen ik de deur van m'n auto opendeed volgde de stortvloed op de stoep...Niet zo leuk. Nog drie keer overgeven, vooraleer ik eindelijk het korte stukje naar huis kon wandelen. Wat water gedronken en Gaviscon en dan m'n bed in. Ventje bood al aan om in het logeerbed te slapen, want hij wist dat hij ging snurken (hij had wijn gedronken bij zijn ouders) en wilde me de nodige nachtrust gunnen. Die nachtrust is er niet gekomen. Was heel de nacht doodmisselijk en rond 1u begon het braken weer gevolgd door verschrikkelijke diarree. Het stroomde er letterlijk uit, vreselijk. Het braken was verschrikkelijk pijnlijk omdat mijn maag leeg was en ik dus pure gal uitbraakte, het leek alsof mijn maag zelf zich een weg naar buiten zocht. En dat dus de hele nacht door, telkens half uurtje bed in om dan weer naar de badkamer te spurten. Elke keer brak ook letterlijk het zweet me uit en was ik kletsnat van boven tot onder. Chauffage opgezet omdat ik begon te bevriezen en dan maar wachten tot het ochtend was. 's Ochtends de dokter gebeld om te vragen of hij of zijn vrouw (eigenlijk is zij mijn huisarts) konden langskomen en dat gebeurde in de namiddag. Blij dat ik iets kreeg voorgeschreven tegen de misselijkheid, want tot dan lukte het zelfs niet om wat water binnen te houden. Primperan is het wondermiddel, veilig voor zwangere vrouwen. En ik hield het binnen! Verder plat op de zetel, kon enkel op mijn rug liggen en niet op mijn zij (want dan werd ik weer misselijk) en proberen beetje te slapen. Tegen de avond wat platte cola gedronken om wat suiker binnen te krijgen en daarna wat rijst gekookt met een beetje mais en vis en daar een dikke handvol van gegeten en dat is ook binnengebleven.

Nu, na een stevig nachtje doorslapen, gaat het gelukkig al stukken beter. Leef nu op beschuit met confituur en vanavond proberen de pasta op te eten die ventje gaat bereiden se. Verder toch al beetje actiever, sebiet een frisse neus halen buiten, zal ook even deugd doen.

Gelukkig zou het absoluut geen kwaad kunnen voor m'n ukje, want daar maakte ik me natuurlijk wel direct zorgen over. Maar de dokter stelde me op dat vlak echt wel gerust, dus we zullen er maar op vertrouwen hé.

 

13:02 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.