06-12-09

lage bloeddruk

De lage bloeddruk blijft me wel wat parten spelen. Maandag bij de gyne was ie 10 over 6, toch wel te laag voor mijn doen. Ik had vroeger altijd een te hoge bloeddruk bloeddruk(13 over 10), door te beginnen sporten is ie wat gezakt tot een gezond niveau (11 over 8), maar sinds ik zwanger ben is ie dus wat te laag. Wou maandagavond gaan spinnen, maar toen ik die waarden hoorde, besloot ik dat maar wijselijk niet te doen (er werd me ook een avondje platte rust geadviseerd natuurlijk). De week was dan zo verschrikkelijk druk (allerlei drukke toestanden op het werk, met o.m. een avondopleiding en dan mijn ma die vrijdag geopereerd werd (en 't is gelukkig allemaal goed afgelopen!!), dat die bloeddrukproblemen wel bleven. Vrijdagavond met het naar huis wandelen van 't station, vreesde ik effe dat ik er niet zou geraken, voelde me echt slappekes en moe. Vrijdagavond dan nog naar het ziekenhuis voor m'n ma, ik was stikkapot toen ik weer thuiskwam. Maar een nachtje zorgeloze slaap doet dan toch wonderen, want zaterdag voelde ik me plots stukken beter. Kon zelfs nog eens wat sporten (half uurtje joggen) en de stad platshoppen naar kerstcadeaukes :-) en m'n ma uiteraard weer gaan bezoeken (ze zag er al supergoed uit!).

Vanmorgen dan weer gaan sporten, maar dat ging toch niet zo denderend (nochtans goed en lang geslapen). Deze namiddag dan mijn ma gaan ophalen in het ziekenhuis (ze mocht al een dagje vroeger naar huis!) en deze avond nog wat strijk gedaan en toen kreeg ik ineens weer een bloeddrukval. Voelde me wegdraaien, dus rap gaan zitten, cola gedronken en ventje was net bezig met het avondmaal en die stevige winterkost (preipuree en kipkroketjes) bracht me even terug tot bij de levenden :-) Maar zo meteen duik ik toch wel weer het zeteltje in voor de rest van de avond. Heb nl. weer een razenddrukke werkweek (met o.m. twee dagen weg voor het werk en terug avondopleiding) voor de boeg!

Hopelijk betert het toch wat gauw met die bloeddruk. Las dat het niet zo abnormaal was, mijn lichaam produceert dezer weken blijkbaar zo'n 5 liter bloed extra om dat kleintje te bevoorraden. Maar niet iedereen heeft daar een lage bloeddruk van, bij de meesten is het andersom. Toch maar in 't oog houden zeker?

 

19:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.