16-11-09

vertellen

Wanneer vertel je aan je omgeving dat je zwanger bent. Blijkbaar is de gangbare telltrend hier: na 12 weken. Ik wist dat ik zwanger was op ongev. 6 weken. Pfft...nog 6 weken wachten dus. Niks voor mij! En voor ventje blijkbaar ook niet. De dag zelf nog wisten twee van zijn collega's het al. En diezelfde avond wisten zijn ouders het ook al. Dan moesten mijn ouders natuurlijk volgen, maar dat vond ik niet erg. Ze zijn beiden niet al te best van gezondheid, dus zo'n opstekertje konden ze wel gebruiken. Dus de zaterdag nadat we het wisten, er even op bezoek geweest en daar ook het heuglijke nieuws verteld. Tja, dan moest mijn broer het ook weten natuurlijk, die dus ook maar even opgebeld. Twee vriendinnen wisten het ondertussen ook al. De ene omdat ik al de week ervoor had verklapt dat ik overtijd was en dat dat toch niet van m'n gewoontes is. De andere omdat die ook zwanger was (maar helaas een miskraam heeft gekregen). En dan nog een vriend ook, die een trainingsschema aan het opstellen was (dat was nl. niet meer nodig, dus wou hem niet nodeloos aan het werk houden). En een andere vriend die zich afvroeg waarom ik een bepaalde loopwedstrijd niet mee zou doen...

Die 12 weken-"regel" lijkt dus niet zo goed te lukken. Nu, na 10 weken, weten m'n bazen het ook al, en de collega's van mijn team. Nog een andere vriendin ook (omdat ik hoop wat van haar zwangerschapskledij te kunnen lenen, zij is in april bevallen).

Nog 2 weken te gaan...benieuwd hoeveel mensen het ondertussen sowieso nog te horen gaan krijgen :-)

Het leuke is wel dat iedereen ongelooflijk tof reageert. Ventje's ouders gaven toe dat ze toch wel aan het wachten waren op een kleinkind en hetzelfde bij mijn ouders. Voor beide ouders wordt het een eerste kleinkind (en vermoedelijk ook het enige, want mijn broer is op zijn 40e zelfs nog niet van 't straat geraakt en ventje is enig kind). Schoonmama is al spullekes aan het kopen, echt schattig.

17:13 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.